Επίσκεψη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο Δήμο Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας

Κλιμάκιο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ αποτελούμενο από τον δικηγόρο Θεόδωρο Βλαγκούλη και τον Βασίλειο Φράγκο επισκέφθηκε την ομάδα παραγωγών αγροτικών προϊόντων του διευρυμένου Δήμου Ήλιδας με έδρα την Αμαλιάδα, της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Στα πλαίσια επικοινωνίας του κόμματος ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με κατοίκους και φορείς το κλιμάκιο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Χρήστο Βαλιανάτο.
Ο κ. πρόεδρος εξήρε το ενδιαφέρον του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ
ΛΥΣΗΣ κ. Κυριάκου Βελόπουλου για τον πρωτογενή τομέα και τα ζωτικά
προβλήματα που βιώνουν οι αγρότες και στη συνέχεια προχώρησε σε ενημέρωση για τα ιδιαίτερα προβλήματα της περιοχής.

Στάθηκε ιδιαίτερα στις υποσχέσεις του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης
χωρίς να περνούν στην πράξη με αποτέλεσμα οι αγρότες να βρίσκονται
σε κατάσταση απόγνωσης. Επίσης αναφέρθηκε στη μη αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από τον καύσωνα του Μαΐου όπου επλήγη η ελαιοπαραγωγή κατά την ανθοφορία.

Επιπλέον στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καρπουζοπαραγωγοί από τη μείωση ζήτησης λόγω του κορωνοϊού και τις εξευτελιστικές τιμές του καλαμποκιού και της πατάτας που δεν καλύπτουν ούτε το κόστος παραγωγής τους.

Τέλος τονίστηκε η αθρόα εισαγωγή αγροτικών προιόντων κυρίως από τρίτες χώρες και την αλλοίωση της ταυτότητας τους μετατρέποντάς την σε Ελληνική, με κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών από τον μη έλεγχο από τα αρμόδια εργαστήρια για τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων που απαγορεύει η Ε.Ε και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δέχονται τα Ελληνικά προϊόντα και ζήτησε από το κλιμάκιο να ενημερωθεί ο πρόεδρος του κόμματος προκειμένου να παρέμβει στη βουλή πιέζοντας τον αρμόδιο υπουργό για την λύση των προβλημάτων προς ανακούφιση των καλλιεργητών.

Το κλιμάκιο ευχαρίστησε τον πρόεδρο τονίζοντας ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ
και ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος προσωπικά βρίσκονται δίπλα και κοντά στους αγρότες μας αφού ο πρωτογενής τομέας θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως κατ’ εξοχή εθνικό πρόβλημα με ύψιστη εθνική προτεραιότητα.

Κλείνοντας, ο κ. Βλαγκούλης υποψήφιος βουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ επεσήμανε την αδιαφορία της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού για τον πρωτογενή τομέα όπως αυτό προκύπτει και από το συνταχθέν σχέδιο των 151 σελίδων από την συσταθείσα επιτροπή με επικεφαλής τον κύπριο καθηγητή κ. Χρ. Πισσαρίδη και εξωθεσμικών συμβούλων του Πρωθυπουργού που έχει ορίσει ο ίδιος για την οικονομία και τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων που σε κανένα σημείο της έκθεσης αυτής δεν αναφέρεται ο πρωτογενής τομέας.
Επομένως δεν υπάρχει πρωτογενής τομέας στον υποτιθέμενο αναπτυξιακό χάρτη της χώρας με προσωπική ευθύνη του Πρωθυπουργού.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Η Τράπεζα Πειραιώς χαρίζει εκατομμύρια σε ασυνεπή οφειλέτη προς την τελευταία και προς το Ελληνικό Δημόσιο”
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ