Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Εκδηλώσεις Κόμματος Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ διπλα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άμφισσας στις κινητοποιήσεις τους...

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ διπλα στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Άμφισσας στις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την πανδημία Covid-19

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ βρέθηκε δίπλα στους εργαζόμενους στο ΓΝ Άμφισσας & ΚΥ στηρίζοντας το δίκαιο αγώνα τους εναντίον της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για την πανδημία Covid-19.

Η Πολιτευτής Ν. Φωκίδας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ κα. Καποδίστρια Ιωάννα επισκέυθηκε την Διοίκηση του Νοσοκομείου Άμφισσας μαζί με εκπροσώπους του εργατικού κέντρου ΕΛΜΕ και περιφερειακούς συμβούλους, όπου μίλησε προσωπικά με τον διοικητή του Νοσοκομείου επισημένοντας τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς δουλειά οικογενειάρχες άνθρωποι και τον προέτρεψε να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να μην απολυθεί κανείς από τους εργαζόμενους που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.

Μετά τη συνάντηση και ενώ ο Διευθυντής του Νοσοκομείου παρουσιάστηκε ανένδοτος ως προς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, το Σωματείο Εργαζομένων του ΓΝ Άμφισσας & ΚΥ εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

“Το σωματείο εργαζομένων ΓΝ Άμφισσας κ ΚΥ μετά την σημερινή του κινητοποίηση ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την πανδημία covid-19, επισκέφθηκε την διοίκηση του ΓΝ Άμφισσας μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου και της ΕΛΜΕ, περιφερειακούς συμβούλους, αλλά και την εκπρόσωπο του κόμματος της Ελληνικής Λύσης.

Από την συζήτηση που είχαμε, είμαστε στην δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε, ότι κανένα σχέδιο αντικατάστασης των μη εμβολιασμένων συναδέλφων υπάρχει!!!

Δια στόματος διοικητή υπήρξε παραδοχή για διευρεύνηση όπως είπε, σχετικά με την εμπλοκή ιδιωτών ώς λύση στο πρόβλημα λειτουργίας κάποιων τμημάτων!!

Μίλησε για συγχωνεύσεις τμημάτων για να δουλέψουν τα κατά προτεραιότητα τμήματα, επείγοντα, ΜΤΝ, κλινική covid, και εμβολιαστικό και παραδέχθηκε ότι οι διοικητές ενώ έχουν δώσει στοιχεία για την δυσκολία της λειτουργίας των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε περίπτωση αναστολής, εντούτοις καλούνται να εφαρμόσουν το νόμο της αναστολής υπό την απειλή να υπάρξουν νομικές κυρώσεις αλλά και μεγάλο οικονομικό πρόστιμο σε όσους δεν υπακούσουν.

Είναι καλά δεμένο όπως διαφαίνεται το σχέδιο του εκβιασμού!!!

Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι 31/08/2021 όλοι οι υπάλληλοι θα έχουν εμβολιασθεί και δεν θα χρειαστεί να παρθεί το μέτρο!!

Εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται τον ψυχολογικό εκβιασμό που γίνεται από την κυβέρνηση σε 20.000 ήρωες και σε περίπου 50 ήρωες συναδέλφους του ΓΝ Άμφισσας κ ΚΥ, που έβαλαν πλάτη για να στηρίξουν το δικό μας πολύπαθο νοσοκομείο, που ήδη λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας!!

Οι ευθύνες και οι υποχρεώαεις προκύπτουν απο την πολιτεία προς τους πολίτες και κυρίως στους υγειονομικούς, που θα έπρεπε να είναι στα βαρέα και ανθυγεινά από γεννέσεως του επαγγέλματος τους!!

Αντί αυτού υπάρχει κατηγοριοποίηση των υγειονομικών σε εμβολιασμένους και μή με σαφή χαρακτήρα διχασμού μεταξύ τους και καταπατώντας συνταγματικές ελευθερίες,όπως της αυτοδιάθεσης και της συμμετοχής του καθενός σε μια ιατρική πράξη!!

Δούρειος ίππος μοιάζει δυστυχώς ο εμβολιασμός για να έρθει η ιδιωτικοποίηση και η εξαφάνιση των προνόμιων της δημόσιας υγείας!!

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης του νομού είναι ο βουλευτής της και κατόπιν τούτου, ζητήσαμε άμεσα συνάντηση μαζί του προκειμένου να εκθέσουμε τον προβληματισμό μας!!!

Τι μέλλει γενέσθε την επόμενη της αναστολής εργασίας των συναδέλφων μας;;;;

Κλείνει το νοσοκομείο της Άμφισσας ή ακόμη χειρότερα λειτουργεί με προσωπικό που είναι επισφαλές για την υγεία των πολιτών;;;

Εμείς πάντως σας ενημερώνουμε ότι θα παραμείνουμε ενωμένοι και θα δώσουμε αυτόν τον αγώνα για την ατομική ελευθερία μαζί με τους συναδέλφους μας , αφού χρόνια τώρα όλοι μαζί είμαστε θεατές στο ίδιο έργο, την κοροιδία που παίζεται εις βάρος μας, εις βάρος του δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και των ίδιων των ασθενών, εξαιτίας της έλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης, αλλά και των μεισθών πείνας που λαμβάνουμε!!!

Ευχαριστούμε πολύ και σας γυρίζουμε το χειροκρότημα πίσω!!!

Έκ της διοίκησης του σωματείου!!”