Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στους εορτασμούς για τα 109 χρόνια από την απελευθέρωση της Κατερίνης από τους Τούρκους

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-Κυριάκος Βελόπουλος για ακόμα μια χρονιά τίμησε με την παρουσία της τους εορτασμούς για την απελευθέρωση της Κατερίνης από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ αρμόδιος για την αντεγκληματική πολιτική κ. Νίκος Ζεϊμπέκης, εκπροσωπώντας το κόμμα και τον Πρόεδρο Κυριάκο Βελόπουλο, κατέθεσε στεφάνι στην επέτειο για την απελευθέρωση της Κατερίνης από τους Τούρκους το 1912.

109 χρόνια πριν, στις 15 Οκτωβρίου 1912, ο ελληνικός στρατός απελευθέρωσε την Κατερίνη και η τελευταία μάχη που δόθηκε ήταν στο Κολοκούρι (σημερινός Σβορώνος). Εκεί δέχτηκε αιφνιδιαστική επίθεση μια μονάδα του 20ου Συντάγματος. Σκοτώθηκαν ηρωικά ο Αντισυνταγματάρχης Δημήτριος Σβορώνος, Διοικητής του 20ου Συντάγματος, ο Υπολοχαγός (ΠΖ) Δημήτριος Νίκας και ο 17χρονος εθελοντής από την Κρήτη Κονταξάκης, ο οποίος μάλιστα είχε καταταγεί με ψευδή στοιχεία ονοματεπωνύμου και ηλικίας .

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΝΔΙΑ – ΜΠΛΙΝΚΕΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΑΜΥΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ
Επόμενο άρθροΑυτοψία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο Αρκαλοχώρι Κρήτης