Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ τίμησε με την παρουσία της την τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου προς τιμήν του Ναυάρχου Ν. Βότση στην Καλαμαριά

Ο Πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ-Κυριάκος Βελόπουλος κ. Κομνηνός Γεώργιος παρέστη στα αποκαλυπτήρια του μνημείου προς τιμήν του Ναυάρχου Βότση στην Καλαμαριά.

Ο ναύαρχος Βότσης στη διάρκεια του Α΄ Βαλκανικού Πολέμου πέτυχε κάτι που θεωρούνταν ακατόρθωτο. Με τις πρώτες ναυτικές συμπλοκές στις 18 Οκτωβρίου του 1912, κυβερνώντας το τορπιλοβόλο 11, κατάφερε να εισέλθει στο οχυρωμένο λιμάνι της Θεσσαλονίκης χωρίς να γίνει αντιληπτός και να βυθίσει το τουρκικό θωρηκτό «Φετχί Μπουλέντ».

Μετά από την επιτυχία του αυτή κυβέρνησε τα θωρηκτά Κιλκίς και Λήμνος και διετέλεσε Ύπατος Αρμοστής στην Κωνσταντινούπολη την περίοδο 1921 – 1922. Προάχθηκε σε υποναύαρχο και αποστρατεύθηκε κατόπιν αιτήσεώς του το 1922. Απεβίωσε στην Αθήνα το 1931 και η κηδεία του έγινε στις 24 Σεπτεμβρίου. Σήμερα, προς τιμήν του, το όνομά του φέρει η πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, ΤΠΚ ΒΟΤΣΗΣ (Ρ-72).

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-Κυριάκος Βελόπουλος στηρίζει και βρίσκεται πάντα δίπλα σε καθετί υψώνει το εθνικό φρόνημα του Έλληνα.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΡΙ “ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ” ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ
Επόμενο άρθροΘέμα: Αναπάντητη η με αριθμό πρωτοκόλλου 5295/23-3-2021 ερώτηση περί καταγγελιών για ελλιπή νομιμότητα στην κάλυψη θέσεων του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης