Κατάθεση στεφάνου από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στη Δράμα στη μνήμη των σφαγιασθέντων Δραμινών πολιτών απο τις Βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής την 29 Σεπτεμβρίου 1941

Ο πολιτευτής Δράμας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ κ. Αδάμ Γραμματικόπουλος κατέθεσε στεφάνι για την επέτειο μνήμης των σφαγιασθέντων Δραμινών πολιτών απο τις Βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής την 29 Σεπτεμβρίου 1941.

Οι Βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής από το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 1941 άρχισαν στην πόλη της Δράμας τις μαζικές συλλήψεις αμάχων, δολοφονίες στους δρόμους, βασανισμούς σε αστυνομικά τμήματα και σε στρατώνες αλλά και ομαδικές εκτελέσεις. Οι εκτελέσεις αυτές έλαβαν χώρα σε διαφορετικά σημεία: στην περιοχή του Ινστιτούτου Καπνού, στους πρόποδες του Κορυλόβου, στον δρόμο προς το Μοναστηράκι, πίσω από το Γυμνάσιο Αρρένων, πίσω από το πάρκο των Κομνηνών, στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου και στη Στενήμαχο. Τα θύματα εντός της Δράμας υπολογίζονται μεταξύ 366 και 500 ατόμων, ενώ το κλίμα αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας που επικράτησε σημειώνεται ακόμη και από βουλγαρικές πηγές.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Προβλήματα στελεχών της ελληνικής αστυνομίας με την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης παρελθόντων ετών”
Επόμενο άρθροΘέμα: “Εμπόδια της Κομισιόν για την προέκταση του προαστιακού προς Ραφήνα και Λαύριο”