Κωνσταντίνος Μπούμπας – Υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών 20/02/2020

Ο ιαματικός τουρισμός αποτελεί μεγάλη πηγή εσόδων. Στην Ελλάδα υπάρχουν 750 θερμοπηγές – λουτρά με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Είναι ευκαιρία να τις αξιοποιήσουμε δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας όπως και σε πολλά κράτη της Ευρώπης. Ευχάριστα τα νέα για τα ιαματικά λουτρά της Νιγρίτας! Η πηγή θα λάβει πιστοποίηση σε ένα μήνα καθώς υπολείπεται μόνο το χαρτί της ραδιουργιας αλλά και το ξενοδοχείο που θα είναι 3 αστέρων και θα μπορεί να λειτουργήσει σε έναν χρόνο από τώρα.

Αυτό μου διαβεβαίωσε η διευθύντρια προώθησης τουριστικών ακινήτων στην αρμόδια επιτροπή καθώς είμαι ο μόνος Σερραίος βουλευτής που συμμετέχει. Είναι ευκαιρία για τον δήμο Βισαλτίας να αξιοποιήσει τις ιαματικές πηγές στα θερμά της Νιγρίτας.

Να πάρει τα 12 στρέμματα από την εταιρεία τουριστικών ακινήτων , να τα οργανώσει και να τα δώσει με διαγωνισμό σε ιδιώτες επενδυτές δημιουργώντας μια αναπτυξιακή δυναμική στην περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο η τοπική αυτοδιοίκηση θα αποκτήσει ουσιαστικό ενεργό ρόλο και θα συνδράμει στο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Κονδύλια που λαμβάνει και χρήματα που δαπανά ο Δήμος Φαρσάλων Ν. Λάρισας για τα ΑμεΑ”
Επόμενο άρθροΘέμα: “Λειτουργία “ΧΥΤΥ” στην περιοχή Γραμματικού-Βαρνάβα”