ΚΩΣΤΑΣ ΧΗΤΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Ο Κώστας Χήτας, μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ελληνικής Λύσης.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, που διεξήχθη σήμερα, Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης υπογράμμισε αρχικά πως πάγια θέση της Ελληνικής Λύσης και του Κυριάκου Βελόπουλου είναι ότι ο δρόμος για την Αναθεώρηση του Συντάγματος πρέπει να μείνει μακριά από πολιτικά διλήμματα και περίεργους συσχετισμούς δυνάμεων.

Μεταξύ άλλων σημειώθηκε:

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα νέο Σύνταγμα. Ένα Σύνταγμα όμως χωρίς αναχρονιστικές διατάξεις και χωρίς λαϊκισμούς.

Φοβόμαστε όμως ότι ο συντηρητικός λαϊκισμός και οι άγονες κομματικές σκοπιμότητες, θα προσγειώσουν ξανά την Ελλάδα στο παρελθόν και όχι στο μέλλον!

Και αυτός ο φόβος μας, έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι πολίτες δεν πιστεύουν πως αυτή η εξαιρετικά σημαντική συζήτηση που γίνεται μέσα σε αυτήν την αίθουσα για το Σύνταγμα, θα βρει εφαρμογή στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Ζητούν να ασχοληθούμε με άλλα πολύ πιο επίμονα ζητήματα, που αφορούν στην ουσία της οικονομικής πολιτικής, της κοινωνικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας που έχει, δυστυχώς, καταστεί και αυτή άκρως επίκαιρη.

Μπορείτε να τους πείτε πως έχουν άδικο; Εμείς λέμε πως έχουν δίκιο… Αυτό που τους λέμε επίσης είναι ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση είναι η βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε τις απαντήσεις σε όλα τα σοβαρότατα προβλήματα που τους απασχολούν.

Προηγούμενο άρθροΚΩΣΤΑΣ ΧΗΤΑΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Επόμενο άρθροΘέμα: “Άμεση ανάγκη ανεύρεσης νέας στέγης για την ψυχιατρική μονάδα εφήβων ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης λόγω μη ανανέωσης συμβολαίου”