Κυριάκος Βελόπουλος – Δηλώσεις για τις λύσεις στο θέμα του κορονοϊού

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ με τον Πρωθυπουργό αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί λόγω της πανδημίας του Κορωναϊού.

Μεταξύ των προτάσεων αναφορικά με τα οικονομικά μέτρα προς την Κυβέρνηση είναι :
– Η καταβολή επιπρόσθετων επιδομάτων σε εργαζομένους που δουλεύουν για εμάς αυτή την περίοδο (αστυνομικούς, πυροσβέστες, γιατρούς, νοσηλευτές , εργαζόμενους στην καθαριότητα).

– Επ ΄αόριστο αναστολή των πλειστηριασμών και σύσταση στις εισπρακτικές να μην παρενοχλούν τους οφειλέτες σε αυτή την κρίσιμη περίοδο .

– Η μείωση κατά 50% του ΦΠΑ μέχρι να τελειώσει το πρόβλημά για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά.

– Στήριξη ρευστότητας με την αναβολή πληρωμής φόρων των επιχειρήσεων, καταβολή αποζημίωσης για τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης στις επιχειρήσεις.

– Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός πως 27. 000 εταιρείες στην Ολλανδία, ζήτησαν την κάλυψη του μισθολογικού κόστους από το κράτος, κάτι που πρέπει αν εξετάσει και η ελληνική Κυβέρνηση.

– Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΕΛΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ πρότεινε το κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων καθώς δεν πραγματοποιούνται έλεγχοι , ο έλεγχος του κόστους σε φαρμακεία για φαινόμενα αισχροκέρδειας , αντίστοιχοι έλεγχοι.

– Αντίστοιχοι έλεγχοι πρέπει να γίνουν και στην τιμή της βενζίνης , αλλά και στις διαφημίσεις που προβάλλονται απλό τα ΜΜΕ.

– Σε άλλο σημείο υπογράμμισε την ανάγκη για κλείσιμο των σταθμών διοδίων, ενώ τόνισε και την ανάγκη για προώθηση των φακέλων ΕΣΠΑ ώστε να τονωθεί η αγορά με ρευστό.

– Έθεσε το θέμα των αστυνομικών και στρατιωτικών που υπηρετούν στα νησιά και βάσει της νέας Κ.Υ.Α βρίσκονται χωρίς κατάλυμα για κλείσιμο των ξενοδοχειακών μονάδων και διαθέσιμων δωματίων.

– Ζήτησε τον έλεγχο για διαπίστωση κλεισίματος των παράνομων τζαμιών, ενώ τόνισε και το θέμα της προγραμματισθείσας για τις 21 Μαρτίου συγκέντρωσης – πορείας μελών του ΑΝΤΑΡΣΥΑ , ζητώντας από τον πρωθυπουργό μέτρα προκειμένου αυτή να αποτραπεί .

– Αναφορικά με τους ελέγχους στα σύνορα ζήτησε από τον πρωθυπουργό να διατεθούν τα 8 τεθωρακισμένα οχήματα τύπου GSS- 300 τα οποία είναι κατασχεμένα από την προηγούμενη κυβέρνηση και μένουν στις αποθήκες του Πειραιά αναξιοποίητα , ενώ θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αποτελεσματικά από τις δυνάμεις που βρίσκονται στα σύνορα.

– Τέλος γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό τη δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδη , έπειτα από σχετικό αίτημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ για νομοθετική παρέμβαση , ώστε να καταστεί δυνατή η εισαγωγή μετουσιωμένης αιθυλικής αλκοόλης στην Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Επόμενο άρθροΠερί ατομικής ευθύνης