Κυριάκος Βελόπουλος – Τοποθέτηση στην ολομέλεια για θέματα Παιδείας

Άστραψε και βρόντηξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος στην σημερινή ομιλία στην Βουλή, σχετικά με την απούσα παιδεία που υπάρχει στα σχολεία αλλά και για τα ελληνοτουρκικά, καθώς ανέφερε για άλλη μια φορά τις προκλητικές κινήσεις του Ερντογάν.

Είμαι στην δυσάρεστη θέση να σας πω ότι το ν/σ που έχετε κάνει είναι άρπα κόλλα. Αν καταλαβαίναμε τι σημαίνει παιδεία δεν θα είχαμε φθάσει εδώ. Έχουμε ένα σαθρό εκπαιδευτικό σύστημα.

Πριν φέρετε το ν/σ στην βουλή η βασική δουλειά σας ήταν να ανοίξετε τζαμιά; Είναι δυνατόν ένα από τα βασικά διαπραγματευτικά χαρτιά μας να το καίμε την ώρα που η Τουρκία προκαλεί; Τα όποια διαπραγματευτικά χαρτιά.

Εσάς της ψευτοαριστεράς η ΝΔ σας φοβάται. Λες και είστε οι μεγάλοι ιδεολόγοι.

Εμείς θέλουμε ένα σχολείο όπου το παιδί θα μαθαίνει. Το παιδί θα βγαίνει από το σχολείο και θα έχει αγωγή και γνώση. Δυστυχώς όμως η πολιτική αγωγή έχει καταργηθεί και γι΄ αυτό έχουμε πολίτες άβουλους. Στόχος σας πάντα ήταν να μην βγουν από το σχολείο ενεργοί πολίτες αλλά ανενεργοί και άβουλοι.

Σε ό,τι αφορά την ιδιωτική παιδεία συμφωνούμε αλλά με αστερίσκους. Θεωρούμε ότι το ν/σ είναι πρόχειρο. Όταν μια κυβέρνηση σκοπεύει να κάνει τομή πρέπει να προηγηθεί διάλογος. Όμως το πρόβλημα είναι συνολικό.

Στην αξιολόγηση βέβαια δεν θα διαφωνήσω. Ποιος θα διαφωνήσει εδώ μέσα; Μόνο ο τυχοδιώκτης και ο απατεώνας.

Όμως και ο δάσκαλος φοβάται να κάνει τη δουλειά του, γιατί φοβάται ότι θα τον τσιμεντώσουν οι αριστεροί. Δεν υπάρχει έλεγχος. Στην Ελλάδα υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί αλλά είναι ανεξέλεγκτοι γατί διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Δεν έχετε καταλάβει ότι δεν γίνεται να αποφασίζετε πάντα εσείς, Δεν είστε θεοί.

Πάμε στα ιδιωτικά κολλέγια. Εγώ θέλω ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τι είναι δηλαδή το κολλέγιο; Ναι να γίνουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και να σπουδάζουν οι ξένοι. Τι πρεμούρα είναι αυτή που σας έχει πιάσει με τα κολλέγια; Ισοσταθμίζετε το κολλέγιο του εξωτερικού με τον ελληνικό πανεπιστήμιο, όμως τα λεφτά που πληρώνει ο άλλος για να σπουδάσει θα πηγαίνουν στο εξωτερικό. Εγώ θέλω το ιδιωτικό ελληνικό πανεπιστήμιο και τα λεφτά να μένουν εδώ. Και το λέω κυρίως για τους αριστερούς, που έχουν σπουδάσει όλοι στο εξωτερικό σε ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά εδώ είναι κατά των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Αυτό είναι ο ορισμός της αριστερής φαυλότητας.

Ακούστε τι έχει πει ο Στάλιν για το Πανεπιστήμιο και την Εκπαίδευση: Η εκπαίδευση είναι ένα όπλο και οι συνέπειες έχουν να κάνουν με το ποιος το έχει στα χέρια του και σε ποιους το έχει στραμμένο. Αυτό λοιπόν το όπλο το είχε τόσα χρόνια η Αριστερά. Μιλάμε για ένα όργιο συναλλαγής στα πανεπιστήμιά μας όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλετε να κάνετε ένα καλό; Καταργήστε όλες τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια. Γιατί δεν το κάνετε κύριοι; Στα λόγια είστε όλοι καλοί. Αλλά όταν έρχεται η ώρα της κομματικής συναλλαγής κάνετε πίσω. Είναι δυνατόν να εξαρτάται η σπουδάζουσα νεολαία μας από την ΜΑΚΙ, την ΠΑΣΠ, την ΔΑΠ; Τι το χρειάζεται το παιδί να συνδικαλιστεί στο πανεπιστήμιο; Να σας πω εγώ. Για να πάει ο συνδικαλιστής και να του πει έλα εδώ, εγώ θα σε βοηθήσω να περάσεις τα μαθήματα. Το ξέρετε αυτό. Το ξέρετε ότι έτσι είναι τα πράγματα. Αφού το ξέρετε λοιπόν γιατί δεν το καταργείτε; Εδώ ο Ρουβίκωνας έχει γραφείο σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Είναι δυνατόν; Και μιλάμε για τα παιδιά μας. Για το μέλλον της Ελλάδας. Το μέλλον του τόπου. Πώς το ανέχεστε αυτό; Βγαίνουν κάθε φορά ρεπορτάζ στα κανάλια και τα παιδιά δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη. Δεν ξέρουν τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι ποιο κόμμα θα βγει στην εξουσία.

Αποφασίσατε να καταργήσετε την αργία των 3 Ιεραρχών. Συμφωνεί λέει και ο Ιερώνυμος. Καλά αυτός είναι απών από παντού.

Αν οι δάσκαλοι ήταν καλοί δεν θα είχαμε αυτή την κατάντια. Γιατί ο δάσκαλος είναι πρώτα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ, ΚΚΕ κλπ και μετά δάσκαλος. Πρώτα αποκτά κομματική ταυτότητα. Όλοι είναι εναντίον της παιδείας, της θρησκείας, της ορθοδοξίας και μετά είναι όλα τα άλλα. Γιατί να έχουμε φωτογραφίες σε βιβλία που παρουσιάζουν την Παναγία μας Ιδνιάνα. Γιατί το θείο βρέφος να είναι Ινδιάνος της φυλής των Σεγιέν; Σεβόματε την θρησκεία των Μουσουλμάνων αλλά όχι την δική μας. Γιατί να μην κάνουμε έπαρση σημαίας όπως γίνεται παντού, όπως γίνεται στις ΗΠΑ, γιατί το παιδί να μην έχει εθνική συνείδηση; Γιατί να μην γίνεται προσευχή στον Θεούλη; Εγώ μπορώ να βρίζω Θεούς, Παναγίες και δεν τιμωρούμαι αλλά αν βρίσω τον Αλλάχ θα γίνει χαμός.

Για να εξυπηρετήσετε μερικούς δικούς σας αυξήσατε τον αριθμό των στρατηγών. Αντι να τους αποαστρατεύσετε τους κάνετε όλους στρατηγούς. Ξέρετε τι είναι ο στρατηγός; Γι’ αυτό και κάποιοι εξ ημών δεν σέβονται στους στρατηγούς.

Να πάμε και στον Χαφτάρ. Να ξέρετε ότι τα πράγματα θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες. Πείτε λοιπόν στον πρωθυπουργό να μην μιλά πολύ αλλά να κάνει σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Σχετικά με την κάλυψη των θέσεων των αποχωρησάντων μελών ΔΕΠ”
Επόμενο άρθροΘέμα: “Τοξικό νέφος στην Κορινθία”