Μιχάλης Χριστοδουλίδης – Ομιλία στο Ενεργειακό Συνέδριο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ

Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ-Κυριάκος Βελόπουλος, κος Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Πολιτευτής του κόμματος στη Β’ Αθηνών (Β1-Βόρειος Τομέας Αθήνας), μίλησε την Τρίτη 22 Φεβρουαρίου στο Ενεργειακό Συνέδριο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ στο Σεράφειο Μέγαρο με

θέμα: << Η Ενεργειακή αυτονομία της Ελλάδος μέσα από στοχευμένες ενεργειακές πολιτικές>>
Θέσεις και Προτάσεις που βασίζονται σε επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες της Ελληνικής Λύσης, όπως αυτές έχουν κατατεθεί και στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής των Ελλήνων.

Στην ομιλία παρουσιάστηκαν οι τέσσερεις άξονες που θα έπρεπε η Ελλάδα να κινηθεί, προκειμένου να απεξαρτηθεί πλήρως ενεργειακά από τρίτες χώρες και παράλληλα να πιάσει τους φιλόδοξους ενεργειακούς στόχους που έχει θέση η Ε.Ε για το 2030.

Οι τέσσερεις άξονες:

    Η Ενεργειακή θωράκιση του ενεργοβόρου κτηριακού αποθέματος της χώρας.
    Ο οικολογικός εκσυγχρονισμός των λιγνιτικών μονάδων της χώρας.
    Η εξόρυξη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στα οικόπεδα του Ιονίου και Νότια της Κρήτης.
    Η στροφή σε ΑΠΕ κυρίως σταθερού ενεργειακού φορτίου (γεωθερμία, βιομάζα, βιοαέριο μέσω της ανακύκλωσης οργανικών αποβλήτων κλπ).
Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΣΤΗΜΕΝΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΡΟΗ ΣΕ ΦΙΛΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΌ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΛΟΠΗΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ
Επόμενο άρθροΜαρία Αθανασίου – Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων 24/02/2022