Ο Τομεάρχης Πολιτισμού της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κομνηνός Γεώργιος για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

Ο μήνας Μάιος είναι ταυτισμένος στη συνείδηση των Ελλήνων με δύο από τις μεγαλύτερες τραγωδίες του Ελληνισμού.

Την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης. Για τους ποντιακής καταγωγής Έλληνες, ο συμβολισμός της 19ης Μαΐου έχει αποκτήσει ιερό περιεχόμενο και χαρακτηριστικά πανεθνικού προσκλητηρίου.

Μόλις πριν λίγους μήνες ολοκληρώθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Έχοντας πλέον μεγαλύτερη εμπειρία είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε ενισχυμένοι τον πολιτικό αγώνα για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων

Η 19η Μαΐου, λόγου πανδημίας, θα είναι φέτος διαφορετική, όμως ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουμε το χρέος μας και τον αγώνα μας για αναγνώριση της Γενοκτονίας μένει πάντοτε ίδιος. Με την ίδια ευθύνη θα τιμήσουμε και φέτος την ημέρα μνήμης.

Ελπίζω η κυβέρνηση να επιτρέψει, έστω και με μέτρα προστασίας, εκδηλώσεις για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Οι εκδηλώσεις μπορούν να γίνουν σε ανοιχτούς χώρους (ανοιχτά Θέατρα – Γήπεδα),που θα μπορεί να υπάρχει ελεγχόμενη προσέλευση και λόγο των περιορισμένων ατόμων να επεκταθεί το χρονικό διάστημα των εκδηλώσεων.

Ο Πόντος ζει μέσα στις καρδιές και τις ψυχές μας.

Κομνηνός Γεώργιος

Τομεάρχης Πολιτισμού

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ MARFIN