ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ: “ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ”

Ελληνική Λύση

Ελληνική Λύση

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ηχηρή ήταν παρέμβαση του Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στο ελληνικό κοινοβούλιο για το de facto πολυνομοσχέδιο – συρραφή τροπολογιών, το οποίο καλύπτεται με την ονομασία ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος στηλίτευσε τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ξεκινώντας από τα… ‘προσόντα’ του νέου διοικητή της ΕΥΠ και κάλεσε το Μαξίμου να κινηθεί με γνώμονα την εθνική ομόνοια. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε να αναλάβει τη διοίκηση της ΕΥΠ ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής για τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει.

Εν συνεχεία μίλησε για το κομματικό κράτος το οποίο με το ‘ψευδώνυμο’ επιτελικό κράτος, η ΝΔ προσπαθεί να εφαρμόσει.

Στη συνέχεια επιτέθηκε σφοδρά στον Κ. Μητσοτάκη που κατά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου στη Γερμανία δεν σηκώθηκε αδικαιολογήτως. Αναρωτήθηκε δε για ποιο λόγ ευχαρίστησε το γερμανικό λαό ο κος Μητσοτάκης, από τη στιγμή που δεν έχουν αποδοθεί οι πολεμικές αποζημιώσεις για την ναζιστική κατοχή. Κάλεσε δε τον ΥΠ.ΕΞ κο Δένδια να συμπλεύσει με την Πολωνία ώστε να σχηματιστεί ενιαίο μέτωπο για τη διεκδίκηση των χρημάτων.

Αναρωτήθηκε επίσης πότε θα συγκληθεί Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για τη χάραξη των κόκκινων γραμμών και της εξωτερικής πολιτικής. Αφορμή οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠ.ΑΜ Ακάρ για επανάληψη του Αττίλα και των γεγονότων του 1974. Φυσικά η ανακύρηξη ΑΟΖ κρίνεται επιτακτική ανάγκη για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Στο ζήτημα της ΔΕΗ, που διαχρονικά κατήντησε εισπρακτικός μηχανισμός φόρων και εξυπηρέτησης ιδιωτών, μέσω των δημοπρασιών ρεύματος δήλωσε, ο Κ.Βελόπουλος ,πως συμφωνεί με τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για διερεύνηση ευθυνών. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα χρέη του κράτους (πχ Υπουργεία) προς τη ΔΕΗ, με έγγραφα που κατέθεσε στα πρακτικά ενώ καταδίκασε την πρακτική του να κόβεται το ρεύμα για μικρά ποσά στους ιδιώτες αλλά στα υπουργεία να μην επιδεικνύεται αντίστοιχη … ‘ζέση’ για κόψιμο ρεύματος.

Ενδεικτικά κατατέθηκαν στα πρακτικά τα χρέη προς τη ΔΕΗ Υπουργείων και Οργανισμών του Δημοσίου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη – «Γενική Γραμματεία Δημόσιας Τάξης»

12.635.436,2 ευρώ από 1/2/18 έως 30/6/2019

Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής  193.604,94 ευρώ

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας  

Ανεξόφλητες οφειλές Δομών Φιλοξενίας  571.106,70 ευρώ από 1/1/18 μέχρι σήμερα

Αμυντικά συστήματα Α.Β.Ε.Ε  1.497.799,49 ευρώ  από 1/1/2018 μέχρι 30/6/2019

Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας «Δημόκριτος»  770.593,81 ευρώ μέχρι 6/8/2019

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών  14.073 ευρώ μήνας Μάιος 2019

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 15.551 ευρώ για μήνα Ιούνιο 2019

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης χρέη 65.124,72 ευρώ ( χρέη τελευταίων μηνών)

Παλαιότερη διεκδίκηση από ΔΕΗ προς ίδιο Υπουργείο 40. 362 ευρώ ( είναι προς διερεύνηση)

Παλαιότερη διεκδίκηση ΔΕΗ προς ίδιο Υπουργείο ( προηγούμενης δεκαετίας) 29.585 ευρώ

Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τις έκνομες δραστηριότητες των ΜΚΟ που συντελούν και στο φαινόμενο της λαθροεισβολής, ενώ εισπράττουν χρήματα από το ελληνικό κράτος. Κατέθεσε δε στα πρακτικά έγγραφα για συγκεκριμένη ΜΚΟ και κάλεσε τους αρμοδίους να πράξουν τα δέοντα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟ
Επόμενο άρθροΘέμα: “Αφαίρεση από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ απαιτήσεις άλλων φορέων”