Σοφία Ασημακοπούλου – Ολομέλεια 11/04/2023

Προφανώς και κρίνεται θετικά η προσθήκη με την οποία οι σκύλοι βοήθειας και θεραπείας, εφόσον φέρουν λουρί χειρισμού, θα μπορούν να μεταφέρονται στα μέσα μεταφοράς, χωρίς κλουβί μεταφοράς και χωρίς φίμωτρο, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους.

(;) Μιας και αναφέρεστε στα μέσα μεταφοράς όμως, έχετε υπ’ όψιν σας την κατάσταση των λεωφορείων με πόρτες εκτός λειτουργίας, ξεχαρβαλωμένα καθίσματα και σπασμένα μέρη τους κολλημένα με αλουμινοταινία;

Η Ελλάδα έχει τον πιο γερασμένο στόλο λεωφορείων στην Ευρώπη με μέσο όρο ηλικίας 19,4 έτη, όταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο αριθμός αυτός είναι 12,8 και θα το καταθέσουμε στα πρακτικά.

«Προσπαθούμε να το κάνουμε όσο πιο ασφαλές γίνεται από την δικιά μας μεριά, αλλά όταν ρίχνει ένα ψιλόβροχο και έχει γλίτσα, εκεί κάνουμε τον…σταυρό μας» κατήγγειλε πρόσφατα οδηγός.

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Εκτός από τα ελαστικά έχουμε προβλήματα και στα φρένα, πρέπει δηλαδή να φτάσει να χαλάσει κάτι για να φτιαχτεί. Αν κάτι δεν φθάσει στο απροχώρητο δεν αλλάζει»!

Κι αυτό το καταθέτουμε.

Είναι ντροπή!

Και είναι αποτέλεσμα της τετραετούς διακυβέρνησής σας!

Πριν από μερικές ημέρες τιμήσαμε την παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων.

Η χώρα μας, δυστυχώς, έρχεται πολλές φορές στο προσκήνιο με ανατριχιαστικά γεγονότα βάρβαρης κακοποίησης του ζωικού βασιλείου από τον άνθρωπο.
Παράλληλα, κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις όσον αφορά τις κάκιστες συνθήκες διαβίωσης πολλών ιδιόκτητων ζώων αλλά και περιστατικά κακοποιήσεων.
Η σωρεία των περιστατικών κακοποίησης και βάναυσης μεταχείρισης επιβάλλει να ενισχυθούν οι μηχανισμοί πρόληψης.
Εγκληματολογικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι βίαιες πράξεις κατά των ζώων δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά.
Η κακοποίηση τους συχνά συνδέεται και με την κακοποίηση ανθρώπων, κάτι όμως που δεν είναι κανόνας.
Παρά την ευαισθητοποίηση του κόσμου, που εκφράζεται και μέσω των καταγγελιών, τα περιστατικά αυξάνονται αντί να μειώνονται, ενώ γίνεται όλο και πιο σκληρός και βίαιος ο τρόπος βασανισμού και θανάτωσης των ζώων.
Τα στοιχεία που δίνει κατά καιρούς η Ελληνική Αστυνομία για τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων στην Ελλάδα, δεν είναι μόνο ανησυχητικά, αλλά δείχνουν ότι δυστυχώς πρόκειται για ένα φαινόμενο σε εξέλιξη και μάλιστα αυξανόμενη.
Όπως θα καταθέσουμε στα πρακτικά, σύμφωνα στοιχεία της ΕΛΑΣ τα τελευταία 4 χρόνια έχουν γίνει περισσότερες από 16.000 καταγγελίες για κακοποιήσεις ζώων ενώ από το 2019 μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2022 είχαν γίνει συνολικά 1.135 συλλήψεις.
Τα πρόστιμα που έχουν υποβληθεί φτάνουν τα 8.675.885 ευρώ για 6.414 πολίτες με κακοποιητικές τάσεις και έχουν συμπληρωθεί 5.581 δικογραφίες!
Κατά μέσο όρο, κάθε μέρα, τα τελευταία 4 χρόνια, οι αρχές δέχονται έντεκα καταγγελίες την ημέρα για περιστατικά κακοποίησης ζώων, εκ των οποίων η μία από αυτές καταλήγει σε σύλληψη του καταγγελόμενου προσώπου..


Είναι επομένως πολύ σημαντικό λοιπόν η φιλοζωία να ενταχθεί και στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Ίσως να αποφεύγονταν έτσι και άλλες μορφές βίας που δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται.
….
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο, οι εκπαιδευτικοί, οι γιατροί, οι αστυνομικοί , οι πυροσβέστες και άλλες κατηγορίες κρατικών λειτουργών όταν καλούνται από την Πολιτεία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τουριστικούς προορισμούς ή/και σε παραμεθόριες και ακριτικές περιοχές της επικράτειας να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, όσον αφορά στην εύρεση κατοικίας.
Κατά καιρούς, υπάρχουν σχετικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για το ότι δεκάδες αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε τουριστικούς προορισμούς, κυρίως νησιά, κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους ή στις παραλίες με υπνόσακους, είτε επειδή δεν βρήκαν κάποιο δωμάτιο προς ενοικίαση, επειδή η σεζόν δεν είχε τελειώσει, είτε επειδή όσα ήταν διαθέσιμα ήταν πολύ ακριβά.
Για το εν λόγω ζήτημα είχαμε καταθέσει την από 27/08/2022 Ερώτηση στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα: «Έμπρακτη στήριξη των δημόσιων λειτουργών που ζουν και εργάζονται μακριά από τις εστίες τους».
Σε αυτή την Ερώτηση δεν απαντήσατε ΠΟΤΕ κύριε Υπουργέ!
Απαντήστε μας λοιπόν τώρα:
(;) Σε ποιες ενέργειες προχωρήσατε, ώστε οι Έλληνες εργαζόμενοι πολίτες, όπου και αν βρίσκονται υπηρεσιακά τοποθετημένοι στην Ελλάδα να απολαμβάνουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης;
Ο Πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Βελόπουλος, ήταν ο πρώτος που μίλησε για τη λήψη σοβαρών μέτρων για να αποφύγουμε τη σημερινή ολέθρια εικόνα.
Τους φτάσατε και εκείνους και όλους τους Έλληνες να επιβιώνουν από «θαύμα», τη στιγμή που τα εισοδήματα τους δεν αρκούν για να βγει ο μήνας, ούτε για να καλύψουν τις βασικές υποχρεώσεις, του ενοικίου, της ενέργειας, και της διατροφής!
Έρχεστε τώρα προεκλογικά να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα!
Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ αγωνιστήκαμε, αγωνιζόμαστε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε στο πλευρό όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.
Με στοχευμένο πρόγραμμα, με συγκεκριμένες προτάσεις, με πραγματικές λύσεις.
Και με πυξίδα μας ΠΑΝΤΑ, το εθνικό συμφέρον.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Ολομέλεια 11/04/2023
Επόμενο άρθροΚώστας Χήτας – Ομιλία στη βουλή για τις καταστροφές που προκάλεσε η ΝΔ στη χώρα επί 4 χρόνια 11/04/2023