Βασίλης Βιλιάρδος – Άμεση δημοκρατία, το μοναδικό πολίτευμα που ωριμάζει τους πολίτες

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 23/01/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: “Εκλογή Βουλευτών”.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Το Σύνταγμα της Ελλάδας δεν εξασφαλίζει στους Έλληνες προστασία από τις πιέσεις της εγχώριας ή και της ξένης ελίτ – μιας και είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που δεν διαθέτουν συνταγματικό δικαστήριο.

– Για να διατηρηθεί η αυτονομία των εθνικών κρατών, προϋπόθεση είναι να κυβερνούν ισχυρές κυβερνήσεις, μη ελεγχόμενες και μη εκβιάσιμες από την ελίτ.

– Το μόνο πολιτικό σύστημα που στηρίζεται στη γνήσια πλειοψηφία είναι το Προεδρικό Σύστημα.

– Το κοινοβουλευτικό μας πολιτικό σύστημα δεν στηρίζεται επαρκώς σε αντίστοιχες κοινωνικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει ξεφύγει και να εκτυλίσσονται σχεδόν αποκλειστικά ανίερα πολιτικά παιχνίδια, για λόγους προσωπικής πολιτικής επιβίωσης.

– Ελπίζουμε να αλλάξουν οι εποχές γρήγορα, έτσι ώστε η Ελλάδα να είναι σε θέση να κάνει ένα σταθερό βήμα προς το μέλλον, υιοθετώντας την άμεση δημοκρατία, το μοναδικό πολίτευμα που ωριμάζει πραγματικά τους πολίτες.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Δράση της Τουρκικής ΜΚΟ “ΙΗΗ” στην Ελλάδα”
Επόμενο άρθροΜαρία Αθανασίου – Διαρκής Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων 23/01/2020