Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 25/05/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 25/05/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Ρυθμίσεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα είδος συρραφής διαφόρων τροπολογιών – κανένα όραμα και καμία πρόταση για πραγματική ανάπτυξη!

– Απογοητευτικό σε μία εποχή που κινδυνεύει η τροφική επάρκεια της πατρίδας μας, λόγω του κορονοΐού.

– Tο εμπορικό έλλειμμα δεν είναι θέμα μόνο των εξαγωγών και της ανταγωνιστικότητας, αλλά κυρίως των εισαγωγών.

– Η μείωση των εισαγωγών που αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά μας, προϋποθέτει την αγορά ελληνικών προϊόντων από τους Έλληνες.

– Δυστυχώς όμως, οι υπουργοί οικονομικών στην Ελλάδα ενεργούν ως λογιστές και εισπράκτορες φόρων – όχι ως οικονομολόγοι.

– Να δοθούν κίνητρα στις τουριστικές επιχειρήσεις για την κάλυψη των αναγκών τους με ελληνικά προϊόντα.

– Να δοθούν κίνητρα για την ανάπτυξη ιχθυοκαλλιεργειών σε βραχονησίδες στο Αιγαίο, μέσω των οποίων θα προστατευόταν ο θαλάσσιος χώρος μας και η ΑΟΖ μας.

– Να δοθούν κίνητρα σε παραμεθόριες περιοχές, όπως ο Έβρος και στα νησιά μας.

– Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τη γεωργία και γενικότερα τον πρωτογενή μας τομέα με την παραδοσιακή του μορφή – αφού πραγματοποιείται σήμερα κυριολεκτικά μία επανάσταση σε τεχνολογικό επίπεδο.

– Παραμένουμε προσδεδεμένοι στο ίδιο οικονομικό μοντέλο που μας χρεοκόπησε και θα μας χρεοκοπήσει ξανά.

– Οι δύο προκυκλικοί και εντάσεως κεφαλαίου πυλώνες της οικονομίας μας, ο τουρισμός και η ναυτιλία, είναι οι πρώτοι που καταρρέουν παταγωδώς σε περιόδους κρίσεων.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ.Α.Α.Τ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων 25/05/2020