Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων 01/07/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 01/07/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Εταιρική διακυβέρνηση ανωνύμων εταιρειών, σύγχρονη αγορά κεφαλαίου, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/828 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, μέτρα προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2017/1131 και άλλες διατάξεις».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Αρκετές εταιρίες δεν έχουν την διάθεση να βοηθήσουν την Ελλάδα, μεταφέροντας την έδρα τους στο εξωτερικό. Γνωστό ως “Buisness Drain”

– Η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου θα διευκολύνει την περαιτέρω άλωση της Ελλάδας από τους ξένους.

– Με το νομοσχέδιο εισάγονται κάποιες συνηθισμένες πρακτικές του εξωτερικού στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά που το θεωρούμε ως ενδιαφέρουσα θεωρητική άσκηση.

– Προδιαγράφονται προσλήψεις και αναδιοργάνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στα πλαίσια του πελατειακού κράτους.

– Η εταιρεία ορκωτών λογιστών που χρησιμοποιούσε η Wirecard ήταν η Ernest&Young, η ίδια που χρησιμοποίησε ο κ. Χατζηδάκης για την εκτίμηση βιωσιμότητας της ΔΕΗ. Μία εταιρία που μετά από 6 χρόνια δεν έχει ολοκληρώσει της εκκαθάριση και επαναδραστηριοποίηση της ΕΛΒΟ.

– Είναι εφικτή η φοροδιαφυγή και απάτη πάρα την ύπαρξη θεσμικών πλαισίων.

– Το πρόβλημα δεν είναι οι κανονισμοί αλλά οι άνθρωποι που υπηρετούν και το γενικότερο οικονομικό κλίμα.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Ενίσχυση Αστυνομικού Τμήματος Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και κατ΄ επέκταση υπολοίπων Αστυνομικών Τμημάτων της Πόλεως Θεσσαλονίκης σε στελέχη και μέσα”
Επόμενο άρθροΚώστας Χήτας – Διαρκής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας 01/07/2020