Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 03/12/2019, του σχεδίου νόμου Υπουργείου Οικονομικών, “Φορολογική μεταρρύθμιση με αναπτυξιακή διάσταση για την Ελλάδα του αύριο”.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Υπενθύμιση στον υπουργό σχετικά την πρόταση της Ελληνικής Λύσης για την μη φορολόγηση των πολύτεκνων μητέρων.

– Η προτεινόμενη μείωση φορολογίας εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες είναι θετικό σε θεωρητικό επίπεδο, όμως οι υπολογισμοί της παράταξης δίνουν διαφορετικά αποτελέσματα.

– Στον προϋπολογισμό του 2020 υπάρχει αύξηση της φορολογίας των φυσικών προσώπων κατά 500 εκ. ευρώ, φέρνοντας επιπλέον βάρη στους πολίτες.

– Τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα επιβαρύνονται υπέρμετρα με την υποχρέωση συλλογής ηλεκτρονικών αποδείξεων για το μεγαλύτερο μέρος των αγορών τους.

– Το μεταναστευτικό θα εξελιχθεί σύντομα στο νούμερο ένα πρόβλημα της χώρας μας.

– Έγινε επισήμανση προς την κυβέρνηση σχετικά με τη δραστηριότητα της Cosco και τον ελέγχο της, δίνοντας ως αρνητικό παράδειγμα την δραστηριότητά της στην Νάπολη Ιταλίας.

– Η Αρχή Καταπολέμησης της Απάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (OLAF) επέβαλε πρόστιμο 200 εκ. ευρώ στην χώρα μας, γιατί δεν εμπόδισε την φοροδιαφυγή ευρείας κλίμακας μέσω του λιμανιού του Πειραιά.

– Τονίστηκε ακόμα μια φορά η ανάγκη κατάργησης του Τέλους Επιτηδεύματος και της Εισφοράς Αλληλεγγύης.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΜΕΠΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΥΦΥΠ.ΕΞ. ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ COLUMBIA
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ: Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΕΤΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ