Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων 25/05/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση με τους εξωκοινοβουλευτικούς φορείς στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 25/05/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση: α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. « Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (A΄ 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α΄90) και άλλες διατάξεις».

Έγιναν οι εξής ερωτήσεις:

– Πόσες επιχειρήσεις εστίασης υπολογίζετε ότι θα κλείσουν το 2020 και πόσος τζίρος θα χαθεί;

– Μπορεί να επιβεβαιωθεί η πληροφορία πως οι τράπεζες απαιτούν για δάνεια προς επιχειρήσεις το υπόλοιπο 20% σε μετρητά ως εξασφάλιση (με τα καινούργια δεδομένα όπου το κράτος εγγυάται το 80%);

– Πρέπει να επιδοτηθούν τα ενοίκια από το κράτος;

– Ποιες είναι οι προτάσεις για τη στήριξη των ξενοδόχων για να μπορέσουν με την σειρά τους να στηρίξουν τους υπαλλήλους τους (η ερώτηση απευθύνεται στον εκπρόσωπο των τουριστικών υπαλλήλων κ. Παπαγεωργίου).

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων 25/05/2020
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ