Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων 26/05/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 26/05/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση: α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. « Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (A΄ 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α΄90) και άλλες διατάξεις».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Τέθηκε το ερώτημα, αν το Υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει την πτώση των εσόδων λόγω της πτώσης του τζίρου στο Τουρισμό και κατά συνέπεια την επίδραση στον προϋπολογισμό και στα ελλείμματα.

– Χρειαζόμαστε λεπτομέρειες σχετικά με τη συμπεριφορά των Τραπεζών και τον δανεισμό προς τις επιχειρήσεις.

– Χρειαζόμαστε λεπτομέρειες σχετικά την Επιστρεπτέα Προκαταβολή (που είαι ουσιαστικά κρατικό δάνειο) και την επιδότηση ενοικίου.

– Συνεχίζεται η πολιτική της κυβέρνησης με τμηματικές και υπό προϋποθέσεις ελαφρύνσεις, πολλές από τις οποίες είναι επικοινωνιακές και ήσσονος σημασίας.

– Εντός του σχεδίου νόμου, υπήρξαν διατάξεις με απευθείας αναθέσεις προμηθειών και υπηρεσιών στα πλαίσια του γνωστού κομματικού πελατειακού κράτους που κατέστρεψε την Ελλάδα.

– Η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους Δήμους και τους ΟΤΑ

Έγιναν επίσης αναφορές σχετικά με τους συμβασιούχους εργαζόμενους, τη κατασκευή του “φράχτη” στο Έβρο στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας, τους Φορείς στον Σύγχρονο Πολιτισμό και στις επιχορηγήσεις.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Μόνιμη επιτροπή περιφερειών 26/05/2020
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ