Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων 14/10/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 14/10/2020, σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: “Συζήτηση επί του προσχεδίου του Κρατικού Προϋπολογισμού 2021”.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις

– Η Κυβέρνηση δεν κατέθεσε ένα αναθεωρημένο προϋπολογισμό, όπως κάνανε για παράδειγμα η Γερμανία και άλλες χώρες ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν από την αρχή τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τα νέα μεγέθη του.

– Προφανώς δεν το έκανε για να κρυφτεί πίσω από τον COVID-19 και τα ανακριβή στοιχεία που ανακοίνωνε κάθε φορά.

– Οι αρχικές υγειονομικές επιτυχίες της Κυβέρνησης ήταν συγκυριακές.

– Η Κυβέρνηση απέτυχε να ανεβάσει το ΑΕΠ κατά 4% το 2019 όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά και όπως αναφερόταν στο μεσοπρόθεσμο.

– Η Κυβέρνηση απέτυχε στο Τουρισμό παρά την φιέστα της Σαντορίνης και τις δηλώσεις της για την ύπαρξη σχεδίου ασφαλούς ανοίγματος.

– Η Κυβέρνηση απέτυχε και στο Επιτελικό Κράτος και παρά τις αυξημένες προσλήψεις και την διόγκωση του δημοσίου τομέα, συνεχίζεται η αναποτελεσματική λειτουργία του κράτους και η προβληματική νομοθεσία.

– Η Κυβέρνηση απέτυχε στα Εθνικά θέματα.

– Η Κυβέρνηση απέτυχε στο Μεταναστευτικό.

– Η Κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα λάθη της με την βοήθεια των Μ.Μ.Ε.

– Διαπιστώνεται με μία ματιά η εικόνα μιας οικονομίας σε τέλμα χωρίς στόχο για το μέλλον, σημαντικά δίδυμα ελλείμματα και μη-βιώσιμα δίδυμα χρέη.

– Τεκμηριώθηκε ότι στη Γερμανία υπήρξε μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση του Κράτους στην εταιρική πολιτική και σταδιακά υιοθετείτε το Κινέζικο οικονομικό μοντέλο.

– Η Κυβέρνηση υποτιμάει την ύφεση του 2020, ελπίζοντας σε ανάπτυξη 5.5% το 2021 ανάλογη των προβλέψεων για την παγκόσμια οικονομία.

– Η Κυβέρνηση πιστεύει ακόμα στην θεωρία του ελατηρίου αν και εμείς πιστεύουμε ότι έχει σπάσει προ πολλού.

– Η Ελλάδα κινδυνεύει μετά το 2023 με μια δημοσιονομική ασφυξία.

– Η συζήτηση για το δημόσιο χρέος πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Υποεπιτροπή νησιωτικών και ορεινών περιοχών 14/10/2020
Επόμενο άρθροΘέμα: Προβλήματα με το κτήριο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (ΔΟΥ) στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου