Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων 15/02/2021

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 15/02/2021, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Μισθολόγιο και ζητήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Ο Υφυπουργός επιβεβαίωσε τις παρατηρήσεις μας ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και προαπαιτούμενο από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

– Με αυτό τον τρόπο θέλει να μεταφέρει την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ και να δείξει ότι ούτε ο ίδιος ούτε η Κυβέρνηση που εκπροσωπεί συμφωνεί με το νομοσχέδιο και εξαναγκάζεται να το φέρει προς συζήτηση.

– Η δικαιολογία που δόθηκε ήταν ότι το κράτος έχει συνέχεια και αυτό είναι προϋπόθεση αξιοπιστίας του.

– Όπως ακριβώς με την περίπτωση της Συνθήκη των Πρεσπών όπου με δεν συμφωνούσε με αυτή ως παράταξη αλλά θεώρησε την υποχρέωση να την τηρήσει όταν έγινε κυβέρνηση

– Ενώ από την πλευρά τους τα Σκόπια δεν την τηρούν.

– Ο Υφυπουργός επιβεβαίωσε την απόλυτη αυτοτέλεια και ανεξαρτησία της ΑΑΔΕ από το κράτος μας.

– Κάτι που έκανε και ο Διοικητής της ΑΑΔΕ που δεν απάντησε σε καμία από της ερωτήσεις μας.

– Έχοντάς αναφερθεί λεπτομερώς στον τρόπο λειτουργίας της ΑΑΔΕ, θεωρούμε ντροπή για την χώρα μας να της παρέχουμε επιπλέον, εκτός από τα 500 εκ ευρώ που μας κοστίζει κάθε χρόνο, την δυνατότητα στελέχωσή της με φτηνό Ελληνικό προσωπικό έτσι ώστε να την απομυζούν αυτοί που την ελέγχουν φτηνότερα και καλύτερα τους Έλληνες.

– Είναι φανερό ότι ο υπερδιπλασιασμός του αριθμού των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ έχει στόχο φοροεισπρακτικές επιθέσεις στις δύστυχες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που ήδη υποφέρουν τα πάνδεινα από τα απρογραμμάτιστα και αλλεπάλληλα κλειδώματα για να καλυφθούν οι ζημίες του δημοσίου.

– Το άρθρο 15 μετατρέπει τους εφοριακούς σε κυνηγούς κεφαλών. Πρόκειται μια απαράδεκτη διάταξη που προοιωνίζει φοροεπιδρομές.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Προβλήματα στη λειτουργία των λαϊκών αγορών λόγω της πανδημίας του ιού “Covid-19” και τεράστες δυσκολίες πώλησης των προϊόντων των παραγωγών
Επόμενο άρθροΘέμα: Επικίνδυνα βιομηχανικά απόβλητα σε περιοχές του Κρυονερίου και του Αγίου Στεφάνου Αττικής