Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 01/09/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 01/09/2020, σχεδίου νόμου του Υπουργείου Τουρισμού «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Σερβίας για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Η σύμβαση με την Σερβία έρχεται για κύρωση 3 χρόνια με την υπογραφή της όπως συνέβη με πολλές άλλες συμβάσεις.

– Διαπιστώθηκε κακοδιαχείριση στη αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

– Τα σύνορα μας παρέμειναν κλειστά λόγω των εντολών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για χώρες με μικρότερο αριθμό τουριστών αλλά με μεγαλύτερη μέση δαπάνη, όπως είναι οι Η.Π.Α, οπού ακόμη και η ομογενείς μας στερήθηκαν το ετήσιο ταξίδι στην πατρίδα τους.

– Ένα από τα μεγάλα λάθη της κυβέρνησης που συνεχίζει να αντιμετωπίζει λογιστικά την οικονομία μας, μη αντιλαμβανόμενη πως η συνταγή του βλέποντας και κάνοντας δεν βοηθάει στον προγραμματισμό κανενός κλάδου, είναι η χαμηλή στήριξη του εσωτερικού τουρισμού.

– Δυστυχώς η αποτυχία αφορά και την υγεία, όπου αμφιβάλουμε για τους αριθμούς που δόθηκαν στην δημοσιότητα σχετικά με τους ελέγχους πού γίνανε και των αριθμό των κρουσμάτων.

– Θεωρούμε ντροπή το ότι η Κυβέρνηση θέλει να πιστωθεί την επιτυχία των πρώτων μηνών, χρεώνοντας του Έλληνες για την μετέπειτα αποτυχία της.

– Χρειάζεται αλλαγή του οικονομικού μοντέλου της χώρας που να παράγει πλούτο.

– Χρειάζεται αναθεώρηση του τουριστικού μοντέλου.

– Είναι απαραίτητη η μεταστροφή σε καινούργιες μορφές τουρισμού.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ “ΤΡΟΙΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ”
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΕΣΒΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΩΣ “ΑΝΑΧΩΜΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ” ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ