Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 15/01/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών: «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Εσωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την Αμοιβαία Αναγνώριση και Ανταλλαγή Αδειών Οδήγησης» & την αντίστοιχη κύρωση συμφωνίας με την Δημοκρατίας της Αλβανίας.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Τίθεται υπό αμφισβήτηση η χρησιμότητα αυτών των συμβάσεων που έρχονται προς ψήφιση.

– Βάση επίσημων στοιχείων, είναι συγκριτικά πολύ μικρός ο αριθμός των Ελλήνων πολιτών που ζουν και εργάζονται στα Η.Α.Ε και αντίστοιχα πολίτες των Η.Α.Ε στην Ελλάδα για να δικαιολογείται η σύνταξη μνημονίου για την ανταλλαγή αδειών οδήγησης.

– Τίθεται το ερώτημα αν είναι άλλοι οι σκοποί επιβολής αυτής της σύμβασης. Πιθανή διευκόλυνση πολιτών των Η.Α.Ε όσων αφορά τη διακίνηση στην επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

– Τίθεται το ερώτημα αν η σύμβαση ανταλλαγής αδειών οδήγησης μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδος εξυπηρετεί κυρίως επιχειρηματικά συμφέροντά στον χώρο των οδικών μεταφορών και όχι τους πολίτες.

– Τίθεται το ερώτημα αν η σύμβαση δίνει συγκριτικά πλεονεκτήματα στην Αλβανία έναντι της Ελλάδος για το κλάδο των οδικών μεταφορών.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ “ΦΙΑΣΚΟ” ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου