Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου στις 19/11/2019 (3η Συνεδρίαση), του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας “Απελευθέρωση αγοράς ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Βάση πληροφοριών τα ΝΟΜΕ θα λήξουν στο τέλος του 2019 όποτε προκαλεί απορία η ανάγκη κατάργησης τους με νομοθετική ρύθμιση.

– Είναι εσφαλμένη η τακτική της κυβέρνησης να επιρρίπτει όλες τις καταστροφές και ζημίες της ΔΕΗ στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αφού και οι προηγούμενες κυβερνήσεις συνέβαλαν σε αυτό.

– Η κατάργηση της μονιμότητας όσων αφορά τη ΔΕΗ είναι προάγγελος για κατάργησή της και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα – δημόσιες επιχειρήσεις;

– H κυβέρνηση δεν έχει διεκδικήσει αποζημιώσεις για το σκάνδαλο DIESELGATE από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ άλλα κράτη το έχουν πράξει (συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας).

– Τα έξοδα μεταβίβασης των επιχειρήσεων θα πρέπει να βαρύνουν το ΤΑΙΠΕΔ.

– Η Ελληνική Λύση τάσσεται κατά της χρήση φωτοβολταϊκών σε εκτάσεις αγροτικής γης.

– Υπάρχει ανάγκη παροχής κινητρων για τη διάδοση της ηλεκτροκίνησης.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΕΜΠΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS