Βασίλης Βιλιάρδος – Ειδική Διαρκής Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων 18/02/2021

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στις 18/02/2021, με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ελλάδα – Ευρωπαϊκή Ένωση: 40 χρόνια»

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Από τα 750 δις ευρώ του πακέτου στήριξης που ανέφερε ο ΠτΒ, μας αναλογούν μόλις 22,5 δις ευρώ επιδοτήσεις υπό συγκεκριμένους όρους.

– Μονόδρομοι δεν υπάρχουν. Πάντοτε υπάρχουν λύσεις.

– Θα θέλαμε πραγματικά να είναι συμπλήρωση των 40 ετών συμμετοχής της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση μια ημέρα γιορτής, με την Ελλάδα να έχει την οικονομική οπότε και την εθνική της ανεξαρτησία.

– Να μην είναι αποικία χρέους των δανειστών της.

– Να μην βιώνει για 11η συνεχή χρονιά μια βαθειά ύφεση.

– Να μην έχει βυθιστεί στα χρέη ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, καθώς επίσης να μην παράγει ξανά δίδυμα ελλείμματα.

– Από γεωπολιτικής πλευράς, να μην υφίσταται το βίαιο εποικισμό της, με παράνομους μετανάστες από την Τουρκία, που η Ευρωπαϊκή Ένωση τους εγκλωβίζει στο εσωτερικό της.

– Ως Ελληνική Λύση είμαστε 100% Ευρωπαϊστές αλλά σε καμία περίπτωση υπέρ μία Γερμανικής Ευρώπης.

– Ενώ δεν έχουμε τίποτα εναντίων του ευρώ, αλλά γνωρίζουμε καλά ότι χρησιμοποιείται ως όπλο οικονομικής εισβολής και κατοχής των εταίρων της Ευρωζώνης από της Γερμανία.

– Όταν η Ελλάδα έγινε μέλος της ΕΟΚ το 1982 ήταν εθνικά ανεξάρτητη ενώ είχε μια οικονομία με ρυθμό ανάπτυξής που έφτανε στο 7% και μία ανθηρή βιομηχανία παρά ότι είχαν ισοπεδωθεί οι υποδομές της από το Β’ Π.Π. και δεν διαγράφηκαν χρέη της όπως στην Γερμανία το 1953.

– Ενώ στα χρόνια μετά την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκε αρχικά ο ρυθμός ανάπτυξής της Ελλάδας, αυξήθηκε ξανά μετά την είσοδο της στην Ευρωζώνη λόγω των εισροών κεφαλαίων και στο τέλος γκρεμίστηκε από τις μαζικές εκροές των κεφαλαίων μετά την επιβολή των μνημονίων.

– Οι Έλληνες πολίτες δεν ρωτήθηκαν ποτέ δημοκρατικά για το εάν συμφωνούσαν με την συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε για την είσοδός στην Ευρωζώνη.

– Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες από τους πιο θερμούς υποστηρικτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2004, σήμερα είναι οι πλέον επιφυλακτικοί

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές της χώρας και κατάσταση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ