Βασίλης Βιλιάρδος – Η ΔΕΗ, η κατάργηση του λιγνίτη και τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 12/11/2019 (4η Συνεδρίαση), του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών “Κύρωση διαφόρων Π.Ν.Π.”

Έγιναν παρατηρήσεις σχετικά με:

– Το ότι ενώ τέθηκαν 3 σύντομα ερωτήματα στον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη ουδέποτε τα απάντησε.

– Το ότι ενώ οι δανειστές μας είχαν επιβάλει τα ΝΟΜΕ, δέχτηκαν τώρα την κατάργησή τους.

– Την πιθανή ύπαρξη παραχώρησης ανταλλαγμάτων για την κατάργηση των ΝΟΜΕ έναντι της πώλησης του ΑΔΜΗΕ – ΔΕΗΔΕ (τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας).

– Την πρόταση για δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για τη ΔΕΗ.

– Την διαπίστωση ότι ενώ η ΔΕΗ έχει υπογράψει τη συμφωνία εκπομπής ρύπων με τεράστιο κόστος για την ιδία, δεν καταργείται από την κυβέρνηση.

– Το ότι η κατάργηση της χρήσης του λιγνίτη στην χώρα μας γίνεται τουλάχιστον 10 χρόνια νωρίτερα σε σχέση με άλλες χώρες και με τις οδηγίες της Ε.Ε.

– Την διαπίστωση ότι υπάρχει πιο οικονομικός τρόπος στήριξης των τραπεζών για τα κόκκινα δάνεια 1ης κατοικίας, ενώ έχουν ήδη δοθεί τεράστια ποσά για την στήριξη των τραπεζών από το κράτος.

– Το ότι πρέπει να στηρίξουμε την πρόταση του ΣΕΤΕ για την απαλλαγή καταβολής Φ.Π.Α. για ανείσπρακτα τιμολόγια της Thomas Cook.

– Το ότι στο άρθρο σχετικά με την πίστωση αποθεματικού στο προϋπολογισμό δεν υπάρχουν αναφορές για το μέγεθος, τη χρήση, καθώς και τη προελευσή του.

– Το ότι πρέπει να σταθούμε υπέρ του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΕΡΙ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑΣ
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Ερωτήματα για τον Ισολογισμό του 2017