Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 03/11/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 03/112020, των σχεδίων νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού:

1. «Κύρωση του Διακανονισμού Πολιτιστικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ήδη Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού) της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Κληρονομιάς της Νέας Ζηλανδίας».

2. «Κύρωση της Συμφωνίας Συνεργασίας σε θέματα Πολιτισμού μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Μαυροβουνίου» και

3. «Κύρωση της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα αδικήματα που αφορούν πολιτιστικά αγαθά και διατάξεις εφαρμογής».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Με τη Νέα Ζηλανδία μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί φιλίας, ενώ σε επίπεδο πολιτικής συνεργασίας οι δύο χώρες μας συνεργάζονται στην αντιμετώπιση διεθνών κρίσεων, καθώς επίσης, σε τρέχοντα ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

– Στη Νέα Ζηλανδία υπάρχει ένα συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, ενώ σε πέντε πανεπιστήμια της υφίστανται ισάριθμες έδρες κλασικών ελληνικών σπουδών, τρεις εκ των οποίων λειτουργούν πάνω από εκατό χρόνια. Έχουμε αρκετούς φίλους.

– Στον τομέα των τεχνών η Νέα Ζηλανδία έχει αναδειχθεί σε κορυφαία τοποθεσία στο γύρισμα κινηματογραφικών ταινιών με μεγάλα έσοδα, αφού φέτος σε μια δύσκολη χρονιά μόνο τέσσερις μεγάλες παραγωγές θα τις φέρουν έσοδα 650 εκατομμυρίων δολαρίων και τρεις χιλιάδες άμεσες θέσεις εργασίας.

– Ο πρωτογενής τομέας της Νέας Ζηλανδίας, με πληθυσμό μόλις 4,8 εκατομμύρια, παράγει 40 δισεκατομμύρια δολάρια ή το 7% περίπου του ΑΕΠ της των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για σύγκριση η Ελλάδα παράγει λιγότερα από 6 δισεκατομμύρια με τον υπερδιπλάσιο πληθυσμό.

– Η συνταγή που ακολούθησε πάντως ήταν πάρα πολύ απλή: Το πάγωμα των δημοσίων δαπανών στις αρχές της δεκαετίας του 1990 που μέσα σε πέντε χρόνια μειώθηκαν πάνω από το 10%, παράλληλα με τη μείωση των φόρων, δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από ό,τι κάνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα και συνεχίζουμε όλα αυτά τα χρόνια παρά το ότι η χώρα μας χρεοκόπησε.

– Αυτή είναι μια πραγματικά νεοφιλελεύθερη πολιτική, όχι η σημερινή της Κυβέρνησης που διογκώνει συνεχώς το δημόσιο, αυξάνοντας ραγδαία τα δίδυμα ελλείμματα και το δίδυμο χρέος.

– Έτσι κατάφερε η Νέα Ζηλανδία να έχει πλεονάσματα στον προϋπολογισμό της, αλλάζοντας δραστικά το παραγωγικό της μοντέλο και μειώνοντας το χρέος της, με το δημόσιο χρέος της, σήμερα μόλις στο 19% του ΑΕΠ της.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Επόμενο άρθροΘέμα: Θεραπευτικά προγράμματα ΑμεΑ στις κλειστές πισίνες