Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 05/11/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 05/11/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: «Ρυθμίσεις για την επιτάχυνση της εκδίκασης εκκρεμών υποθέσεων του ν. 3869/2010 σύμφωνα με τις επιταγές του άρθρου 6 παρ. 1 ΕΣΔΑ ως προς την εύλογη διάρκεια της πολιτικής δίκης, τροποποιήσεις του Κώδικα Δικηγόρων και άλλες διατάξεις».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Δυστυχώς η απόφαση του «κλειδώματος» της χώρας μας θα αποδειχθεί καταστροφική για την οικονομία μας.

– Το πιθανότερο κίνητρό της κυβέρνησης, είναι η απόκρυψη των κατά συρροή λανθασμένων πολιτικών της Κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα, πίσω από την πανδημία, με τελικό αποτέλεσμα τον θάνατο περισσοτέρων από τη φτώχεια, τις χρεοκοπίες, την ανεργία και ούτω καθεξής, παρά από τον ιό.

– Το νομοσχέδιο είναι ένα συνονθύλευμα διατάξεων πίσω από τις οποίες κρύβεται το βίαιο κλείσιμο των υποθέσεων του «νόμου Κατσέλη», κάτι που κατά την άποψή μας βρίσκεται στα όρια της αντισυνταγματικότητας.

– Εν μέσω πανδημίας και δεύτερου «κλειδώματος» της οικονομίας μας η Κυβέρνηση υιοθετεί πραγματικά ένα μέτρο αναλγησίας, γνωρίζοντας πολύ καλά πως δεν ευθύνονται οι πολίτες για την αδυναμία τους να εξυπηρετήσουν τα δάνειά τους.

– Ευθύνονται τα τρία συνεχόμενα μνημόνια και το PSI, μέσω των οποίων χρεοκόπησαν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, συρρικνώθηκε το κράτος πρόνοιας κλπ. χωρίς δυστυχώς να γίνει τίποτα με το δημόσιο χρέος, το οποίο επίσης αυξήθηκε.

– Βιώνουμε δε σήμερα το τέταρτο μνημόνιο που απλά δεν συνοδεύεται από μία δανειακή σύμβαση, ενώ θα ακολουθήσει ένα πολύ πιο οδυνηρό πέμπτο, αφού η ταμειακή ρευστότητα του δημοσίου είναι αμελητέα και η οικονομία μας βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

– Αναμένεται ένα νέο κύμα χρεοκοπιών και «κόκκινων» δανείων ύψους 8 έως 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατά την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ». Κατά τη δική μας άποψη, πολύ περισσότερο. Αναρωτιόμαστε αν είναι η κατάλληλη στιγμή να ξεκαθαρίσουν τα δάνεια και να επιβαρυνθεί με τις συνέπειες η κοινωνία, η οποία ήδη επιβαρύνεται τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά.

– Δυστυχώς η απάντηση είναι καταφατική, όσον αφορά την ολοκλήρωση της ληστείας των Ελλήνων, αφού η νέα κρίση θα βοηθήσει τους κερδοσκόπους να πάρουν πάμφθηνα τα σπίτια τους με τη βοήθεια του προηγούμενου και του σημερινού νομού της Κυβέρνησης ως υποχείριό τους.

– Στην έκτη αξιολόγηση αναφέρεται πως θα επιταχυνθούν οι ρευστοποιήσεις των εγγυήσεων των δανείων, επειδή αποτελούν τροχοπέδη για τους κερδοσκόπους, σημειώνοντας πως υπάρχουν εγγυήσεις για τέτοια δάνεια ύψους 15,3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

– Οι Τράπεζες προβάλλουν ως πρόφαση τους κακοπληρωτές, όπως οι ίδιοι τους καθορίζουν, για να εισάγουν διαδικασίες που βλάπτουν τους πάντες. Γνωστό και βρώμικο τέχνασμα.

– Φυσικά για τις μαζικές εκδικάσεις και για τον φόρτο των ειρηνοδικείων δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη κόστους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Οπότε, είτε την παρέλειψε είτε έχει συμφωνηθεί να ελέγχουν τα πάντα μόνες τους οι τράπεζες, να αποφασίζουν οι ίδιες ποιος θα πτωχεύει, ποιος θα οδηγηθεί σε ρευστοποίηση των περιουσιακών του στοιχείων και ποιος σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

– Όλα αυτά δεν σημαίνουν πως η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει, έστω έτσι όπως την κατάντησαν οι κυβερνήσεις της. Φυσικά μπορεί, αρκεί να έχει μία ικανή κυβέρνηση με όραμα, με στόχους και με τη σωστή μέθοδο για να τα πετύχει, χωρίς να υποκύπτει συνεχώς στους Γερμανούς και να επιβαρύνει διαρκώς και μονομερώς τους πολίτες της με φόρους, με γραφειοκρατία και με το υπερδιογκωμένο δημόσιο και ούτω καθεξής, τα οποία δεν είναι καθόλου, μα καθόλου φιλελεύθερα, και χωρίς να ξεπουλιέται υπερηφανευόμενη ότι την εμπιστεύονται οι αγορές.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Χήτας – Ολομέλεια (Κακοποίηση ζώων) 05/11/2020
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Επιτροπή απολογισμού και γενικού ισολογισμού του κράτους 05/11/2020