Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 12/02/2021

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 12/02/2021,επίκαιρης επερώτησης πενήντα έξι Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με θέμα: «Για την προστασία των εργαζομένων, τη στήριξη του εισοδήματός τους, την κατοχύρωση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων, την επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, τη διασφάλιση της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Από ανάπτυξη μας έχετε χορτάσει κύριε Χατζηδάκη. Εμείς πάντως βλέπουμε να εγκαταλείπουν οι πάντες την Ελλάδα, όλες οι ξένες εταιρείες. Σας εξυπηρετεί βέβαια ο covid για να κρύβεστε από πίσω. Για πόσo όμως ακόμη; Ο εφιάλτης της επόμενης ημέρας πλησιάζει.

– Το τελευταίο χρονικό διάστημα φαίνεται μια προσπάθεια αναθεωρητισμού και ωραιοποίησης του παρελθόντος απ’ όλα τα συστημικά κόμματα, καθώς επίσης μια πλειοδοσία ως προς την επιδοματική πολιτική

– Η Κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς τον λογαριασμό με τα μέτρα που παίρνει και τα οποία δεν έχουν καμία απολύτως οικονομική λογική, καθώς επίσης, με τις συνεχώς λανθασμένες προβλέψεις της όσον αφορά την ύφεση, τα δίδυμα ελλείμματα και τα δίδυμα χρέη

– Όσον αφορά τα δύο άλλα κόμματα της τρόικας εσωτερικού, το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, προτείνουν συνεχώς μέτρα, χωρίς καν να υπολογίζουν το κόστος τους για την ελληνική οικονομία και τη δυνατότητά της να ανταπεξέλθει, με έναν λαϊκισμό πραγματικά άνευ προηγουμένου.

– Όσον αφορά τις πολιτικές τους συγκρούσεις, επικεντρώνονται στη σημειολογία αντί στην ουσία, με στόχο τα κομματικά τους ακροατήρια και τη συντήρηση του καθεστώτος της μεταπολίτευσης, που χρεοκόπησε και θα συνεχίσει να χρεοκοπεί την Ελλάδα.

– Την ίδια στιγμή λοιπόν που το δημόσιο χρέος μας έχει υπερβεί το 230% του ΑΕΠ πλησιάζοντας τα 380 δισεκατομμύρια ευρώ, το έλλειμμα του προϋπολογισμού, τα 24 δισεκατομμύρια ευρώ, το κόκκινο ιδιωτικό χρέος, τα 250 δισεκατομμύρια ευρώ, η Κυβέρνηση πανηγυρίζει όταν δανείζεται ακόμη περισσότερα.

– Θυμίζουν όλα μαζί το πλήρωμα ενός σκάφους που ενώ είναι γεμάτο τρύπες και πλέει σε μια άγρια θάλασσα, προσπαθεί να ανοίξει ακόμη περισσότερες υποσχόμενο στους δύστυχους επιβάτες πως με τον τρόπο αυτό θα σωθεί το σκάφος.

– Δεν θα αναφερθούμε καθόλου στις επιτυχίες που ισχυρίζεται πως είχε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του, αφού οι ζημίες που προκάλεσε στη χώρα είναι απείρως μεγαλύτερες.

– Οφείλει να γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ πως είναι υπεύθυνος για το μεγαλύτερο έγκλημα στη μακραίωνη ελληνική ιστορία, για τη δολοφονία της τελευταίας ελπίδας των Ελλήνων και για το ότι είναι το κόμμα που κατάφερε να τους πείσει πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα μνημόνια.

– Θα κλείσουμε με το θέμα της επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντάς πως για να επιτευχθούν όλα αυτά δεν υπάρχει μαγική συνταγή, ενώ είναι αδύνατον να επιτευχθούν, εάν δεν επιλυθούν τα προβλήματα του μη βιώσιμου δημοσίου και του κόκκινου ιδιωτικού μας χρέους.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Τροποποίηση πυργίσκου στο “ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1” αντί αποσύρσεως του εν λόγω οχήματος
Επόμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων 12/02/2021