Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 12/11/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 12/11/2020, των σχεδίων νόμου του Υπουργείου Τουρισμού:

1. «Κύρωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στον Τουρισμό Κρουαζιέρας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Τουρισμού της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας».

2. «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Πορτογαλικής Δημοκρατίας για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού».

3. «Κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατίας του Καζακστάν για συνεργασία στον τομέα του Τουρισμού».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Το να συζητάμε αυτήν την εποχή την κύρωση συμβάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την προώθηση του τουρισμού όταν, όπως αναγράφεται στην έβδομη αξιολόγηση, προκάλεσε το παρόν κύμα της πανδημίας και συνεισέφερε έσοδα στην οικονομία μας που δεν θα καλύψουν ούτε το κόστος του lockdown, κάτω από 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι μάλλον οξύμωρο.

– Πρέπει να σταματήσει το μοντέλο του φθηνού τουρισμού που απλά καταπονεί τις υποδομές μας χωρίς αντίστοιχα έσοδα.

– Όπως καταψηφίσαμε λοιπόν τη συμφωνία με το Κατάρ, θα καταψηφίσουμε και αυτή με το Καζακστάν, ενώ είναι επίσης γενικόλογη όπως όλες οι άλλες.

– Αυτό που μας στενοχωρεί τώρα είναι ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που τα τελευταία δέκα χρόνια βαδίζει από το κακό στο χειρότερο και, δυστυχώς, σήμερα στο χείριστο, με το ΑΕΠ της να προβλέπεται στα επίπεδα του 2002 το 2020, αλλά με το δημόσιο χρέος της πάνω από το 200%, όταν το 2002 ήταν στο 98%.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επόμενο άρθροΘέμα: Καταβολή οικονομικής αποζημίωσης και πάγωμα οφειλών στους πληττόμενους επιχειρηματίες του κλάδου των δεξιώσεων catering