Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 12/11/2021

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 12/11/2021, επί της προτάσεως που κατέθεσαν o Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς- Προοδευτική Συμμαχία κ. Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Εμείς ως Ελληνική Λύση έχουμε υποβάλλει στο παρελθόν δύο προτάσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που δεν προωθήθηκαν από τον Πρόεδρο της Βουλής, επειδή όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος δεν θα στηρίζονταν από τα άλλα κόμματα.

– Η μία πρόταση μας αφορούσε την εξέταση της ακυρότητας της Συμφωνίας των Πρεσπών που καταπατούν πλέον επανειλημμένα τα Σκόπια μεταξύ άλλων λόγω των εξής δηλώσεων του Προέδρου των ΑΝΕΛ, όπως αναφέρονται από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

– Η δεύτερη πρόταση της Ελληνικής Λύσης αφορούσε το αποτρόπαιο έγκλημα στο Μάτι για το οποίο θα πρέπει ασφαλώς να αποδοθούν ευθύνες. Η μεγάλη μας απορία εδώ είναι γιατί αποφάσισε ο Πρόεδρος της Βουλής πως δεν θα συναινούσαν οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ή και των άλλων κομμάτων, κάτι που ελπίζουμε να μας απαντηθεί κάποια στιγμή.

– Εκτός των ανωτέρω θα έπρεπε ασφαλώς να έχει συσταθεί προ πολλού εξεταστική επιτροπή για το έγκλημα των μνημονίων και του PSI εάν όχι για την περίοδο 2010 – 2015 ή καλύτερα 2004 – 2015 τουλάχιστον για το 2015, ειδικά αφού η Νέα Δημοκρατία ισχυρίζεται πως το πρώτο εξάμηνο του 2015 κόστισε στην Ελλάδα έως 200 δισεκατομμύρια ευρώ -είναι τεράστιο ποσό- κατηγορώντας ως υπαίτιο τον σημερινό Πρόεδρο ΜέΡΑ25.

– Γιατί, λοιπόν, δεν επανέφερε η Νέα Δημοκρατία τη δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που είχε καταθέσει τότε; Επειδή τώρα είναι η ίδια Κυβέρνηση και δεν την ενδιαφέρει πλέον να μάθουν οι πολίτες την αλήθεια;

– Εύλογα συμπεραίνει κανείς πως όλες αυτές οι Εξεταστικές, όπως και η σημερινή, δρομολογούνται για τα μάτια του κόσμου που ως εκ τούτου αντιμετωπίζεται από τα καθεστωτικά κόμματα ως ανόητος όχλος.

– Ως Ελληνική Λύση, βιώνουμε τον πλήρη αποκλεισμό μας από όλα σχεδόν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ενώ κανένας θεσμός δεν δίνει σημασία στις συνεχείς διαμαρτυρίες μας και στις προσφυγές μας στο ΕΣΡ.

– Σε σχέση με την ανάθεση της προβολής της Ελλάδας στην πολυεθνική του lobbying στην «Edelman» μέσω της «Enterprise», όπως αναφέρεται την πρόταση της Εξεταστικής, έχει ενδιαφέρον να ερευνηθεί γιατί υπεγράφη η σύμβαση ένα έτος μετά την ανάθεση. Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε εδώ τις δαπάνες ύψους 500 χιλιάδων ευρώ του Υπουργείου Εξωτερικών για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αφού όμως η Συμφωνία υπεγράφη. Ενημερώσαμε τους πολίτες, δηλαδή, αφού υπογράψαμε τη Συμφωνία.

– Σχετικά με το θέμα των δημοσκοπήσεων και την ενδεχόμενη χειραγώγηση μέσω της «Opinion Poll», είναι κάτι που ασφαλώς οφείλει να διερευνηθεί, αφού θεωρείται πως οι δημοσκοπήσεις χρησιμοποιούνται για τη χειραγώγηση των ψηφοφόρων. Ειδικότερα, κατηγορούνται οι δημοσκοπήσεις πως εργαλειοποιούνται πλέον με στόχο τη δημιουργία της ψυχολογίας αγέλης, όπου οι λιγότερο ενημερωμένοι πολίτες ή αυτοί που δεν έχουν τη δυνατότητα να σκέφτονται κριτικά και να αντικρούουν απόψεις συντάσσονται συνήθως όχι με την πραγματική πλειοψηφία, αλλά με αυτή που τους παρουσιάζεται

– Συμφωνούμε με το αίτημα για τη συγκεκριμένη Εξεταστική, αν και θεωρούμε πως δεν θα καταλήξει πουθενά όπως δεν κατέληξε καμία άλλη, εάν υποθέσουμε, βέβαια, καλοπροαίρετα πως δεν πρόκειται για συμπαιγνία της Κυβέρνησης με την Αντιπολίτευση.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Χήτας – Ομιλία στη βουλή για τη διαπλοκή στα ΜΜΕ και τον ευτελισμό των θεσμών 12/11/2021
Επόμενο άρθροΘέμα: Αρρυθμίες στα υπεραστικά δρομολόγια του “ΚΤΕΛ” και πρωτοφανής ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό