Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 25/10/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 25/10/2020, επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Όσον αφορά τη μομφή που για εμάς δεν αφορά ασφαλώς τον Υπουργό Οικονομικών, αλλά την Κυβέρνηση που εκπροσωπεί και η οποία έχει μόνο αποτυχίες στο ενεργητικό της –τεράστιες αποτυχίες- αυτό που έχουμε διαπιστώσει είναι πως επικαλείται συνεχώς δύο δήθεν επιτυχίες της.

– Η πρώτη αφορά την ύφεση του εξαμήνου η οποία ήταν χαμηλότερη στην Ελλάδα συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Εν προκειμένω, δεν αναφέρει αφ’ ενός μεν πως η Ελλάδα έχει πίσω της μία πτώση του ΑΕΠ της, της τάξεως του 25%, ενώ οι άλλες χώρες μια μέση ανάπτυξη 10%, αφ’ ετέρου πως το τρίτο τρίμηνο θα δείξει την πραγματικότητα, λόγω του ότι είναι το ισχυρότερο στην Ελλάδα εξαιτίας του αποτυχημένου τουριστικού και οικονομικού της μοντέλου.

– Η δεύτερη αφορά τον δανεισμό μας με χαμηλά επιτόκια, τα οποία οφείλονται κυρίως στις αγορές των ομολόγων μας, εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που όπως είπε ο κ. Σκυλακάκης, τεκμηριώνουν την εμπιστοσύνη της στην Κυβέρνηση. Προφανώς, έχει εμπιστοσύνη η Γερμανία που την ελέγχει, αφού έχει πειστεί πως η Κυβέρνηση θα ξεπουλήσει τα πάντα. Επίσης, πως θα δώσει ό,τι ανταλλάγματα της ζητηθούν, ακόμη και εδαφική ή θαλάσσια εθνική μας κυριαρχία. Ενώ θα συνεχίσει να την υπηρετεί –η Ελληνική Κυβέρνηση τη Γερμανία εννοούμε- με σκυφτό το κεφάλι, όπως κάνει πάντοτε μέχρι σήμερα.

– Κανένας δεν υπερηφανεύεται για τον δανεισμό του, ο οποίος αυξάνει ακόμη περισσότερο τα χρέη του. Υπερηφανεύεται κανείς όταν εξοφλεί τα χρέη του, όχι όταν τα αυξάνει.

– Έχουμε τονίσει αρκετές φορές πως έξι τρισεκατομμύρια ομολόγων της Ευρωζώνης διαπραγματεύονται με αρνητικά επιτόκια.

– Αυτό που έχει σημασία είναι το πραγματικό επιτόκιο, όχι το ονομαστικό.

– Θεωρείτε στη ΝΔ πως υπάρχει μέλλον για μία χώρα υπό τη δική σας διαχείριση με δημόσιο χρέος πάνω από 200% του ΑΕΠ της, με «κόκκινο» ιδιωτικό πάνω από 150%, με ύφεση 10%, με έλλειμμα στον προϋπολογισμό της επίσης 10% που αυξάνει το δημόσιο χρέος, με ένα αντίστοιχο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της που αυξάνει το ιδιωτικό εξωτερικό της χρέος, με αποψιλωμένο τον παραγωγικό της ιστό, με αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο, με εθνικά, κοινωνικά και τόσα άλλα προβλήματα;

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – “ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ” ΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά του κου Σταϊκούρα – 25/10/2020