Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 30/07/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 30/07/2020, σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας : «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας – Ίδρυση και καταστατικό του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία Α.Ε. (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε.) και άλλες επείγουσες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Είχαμε ανάγκη τους εφοπλιστές για να έχουμε σεντόνια στα νοσοκομεία μας; Είναι δυνατόν να έχουμε καταντήσει σε τέτοιο βαθμό;

– Η ιστορία πάντως της ίδρυσης οργανισμών θυμίζει τους πολυάριθμους δημόσιους οργανισμούς που υπήρχαν πριν από τα μνημόνια εκ των οποίων αρκετοί στην υγεία.

– Οι δήθεν μεταρρυθμίσεις δε της Τρόικας δεν ήταν η κατάργηση τους, αλλά το κλείσιμο τον νοσοκομείων.

– Ενώ όλες οι χώρες αύξησαν το ΑΕΠ τους πάνω από 10% κατά μέσο όρο τα προηγούμενα δέκα χρόνια, το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε περί το 25%. Άρα η απόστασή μας με τους άλλους διευρύνθηκε κατά 35%.

– Tο ΑΕΠ της Ρουμανίας αυξήθηκε μέσα στα δέκα προηγούμενα χρόνια από τα 165 δισεκατομμύρια δολάρια στα 250 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ της Ελλάδας μειώθηκε, κατέρρευσε από τα 300 δισεκατομμύρια δολάρια στα 190 δισεκατομμύρια δολάρια, με αποτέλεσμα σήμερα να μας ξεπερνάει ακόμη και η Ρουμανία.

– Πρέπει να θυμίσουμε ότι ενώ είμαστε η ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων με δεκάδες επιχειρήσεις και τράπεζες παντού, καθώς επίσης και με το σκληρό νόμισμα κάποτε της περιοχής, τη δραχμή, έχουμε καταντήσει ένας εξαθλιωμένος ουραγός.

– H Κυβέρνηση ξεκίνησε τα ίδια, αυτά που μας οδήγησαν στην υπερχρέωση του 2009, όπου φαίνεται καθαρά με κριτήριο πάρα πολλά νομοσχέδιά της ότι δεν έχει διδαχτεί απολύτως τίποτα από το αποτυχημένο παρελθόν της. Νέοι οργανισμοί, καινούργιες εταιρείες, θέσεις εργασίας για προσλήψεις των «δικών της παιδιών», διόγκωση του κρατικού μηχανισμού, παρά το ότι προσποιείται πως είναι φιλελεύθερη.

– Δείκτες χωρίς αποτέλεσμα και χωρίς κυρώσεις έχουν νόημα;

– Στο άρθρο 20 έχει διενεργηθεί μελέτη σχετικά με πόσες απλές κλίνες και ΜΕΘ χρειάζονται; Το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πάντως δεν αναφέρει το κόστος, κάτι που είναι λογικό, αφού δεν γνωρίζει πόσες προβλέπονται. Δεν θα πρέπει να συσχετιστεί ο αριθμός των ΜΕΘ με την ελευθερία λειτουργίας της οικονομίας;

Προηγούμενο άρθροΜαρία Αθανασίου – Ολομέλεια 30/07/2020 (Δευτερολογία)
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΔΙΑΝΟΗΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ Χ. ΑΚΑΡ ΓΙΑ ΔΙΜΕΡΗ, ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ