Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 05/03/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 05/03/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: “Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις”.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Είναι ξεκάθαρο πως το μεταναστευτικό έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της Κυβέρνησης. Όταν υποτιμάς ένα πρόβλημα, συνήθως δεν το λύνεις ποτέ.

– Δεν βιώνουμε ένα μεταναστευτικό πρόβλημα, αλλά ξεκάθαρα τον υβριδικό μεταναστευτικό πόλεμο της Τουρκίας.

– Από τα αρχαία χρόνια οι Έλληνες ήταν οργανωμένοι σε τοπικές κοινότητες, στα γνωστά κράτη-πόλεις.

– Αυτή την υγιή κοινοτική παράδοση το νεοελληνικό κράτος που διαμορφώθηκε ως κακέκτυπο των ευρωπαϊκών δεν τη σεβάστηκε. Δημιούργησε ένα υδροκέφαλο κράτος στην Αθήνα και απομύζησε την επαρχία με τη φορολογία και με τη μετανάστευση.

– Ξέρετε ποιος κατήργησε τα δημοψηφίσματα ή μάλλον τον κοινωνικό, τον κοινοτικό τρόπο διακυβέρνησης; Οι Βαυαροί σε έναν από τους πρώτους νόμους που εισήχθη στο τότε νέο κράτος του Όθωνα.

– Οι νέοι ηγεμόνες έπρεπε να θέσουν τους κανόνες τους έτσι ώστε να υπάρξει η αλλαγή, η μετεξέλιξη, ή η ασυνέχεια κατά άλλους, με την υπαγωγή στους κανόνες της Εσπερίας.

– Η κεντρική διοίκηση θα ελέγχεται από τους ξένους ξανά.

– Δεν είναι δημοκράτης πάντως αυτός που δεν θέλει δημοψηφίσματα και συνεργασίες. Δεν είναι καν φιλελεύθερος, όταν δεν αφήνει τους δήμους να λειτουργήσουν μόνοι τους.

– Έχουν χρεοκοπήσει οι δήμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες; Ασφαλώς, όπως για παράδειγμα ο Δήμος Ντιτρόιτ το 2013. Η χρεοκοπία του Ντιτρόιτ οδήγησε στην ανασύνταξη της πόλης και στην ανάκαμψή της.

– Έχουν χρεοκοπήσει ποτέ στην Ελλάδα δήμοι; Όχι, πάντοτε κάποιος τους διασώζει, το κράτος, αυξάνοντας τα χρέη του, τα δικά μας χρέη, όλων εμάς.

– Η κυβερνήσεις δεν θα αφήσουν καμία επιχείρηση χωρίς να χρεοκοπήσει και να ξεπουληθεί, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, ΟΣΕ, αεροδρόμια, λιμάνια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, τα πάντα. Δεν θα μείνει τίποτα στην Ελλάδα.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΟΛΗ ΣΕΡΡΩΝ
Επόμενο άρθροΘέμα: “Με ευρωπαϊκά κονδύλια η Τουρκία πολιορκεί τα ελληνικά σύνορα”