Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 21/05/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 21/05/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης: “Ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών (ΕΕ) 2016/800, 2017/1371, 2017/541, 2016/1919, 2014/57 ΕΕ, κύρωση του Μνημονίου Διοικητικής Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, τροποποιήσεις του ν. 3663/2008 (Α΄ 99) προς εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2018/1727 και άλλες διατάξεις”

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Πρέπει να υπάρχει παροχή νομικής βοήθειας σε τρίτεκνους και πολύτεκνους χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

– Στο διάγγελμά του Πρωθυπουργού στις 20/05/2020, αυτό που περιμέναμε δεν ήταν η αναγγελία μόνο των παροχών, αλλά κυρίως το από πού και πώς θα χρηματοδοτηθούν, επειδή όλοι γνωρίζουμε πόσο ακριβά πληρώσαμε το «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου.

– Όσον αφορά τη χρηματοδότηση των παροχών, ασφαλώς θα χρησιμοποιήσει τουλάχιστον τα 20 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου των αποθεματικών των δημοσίων οργανισμών που του κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

– Στο τέλος βέβαια, θα καταφύγει στο γερμανικό ESM και σε νέα μνημόνια, γεγονός που σημαίνει ότι οι πολίτες που σήμερα χαίρονται για τις νέες παροχές θα χάσουν τα σπίτια και τα υπόλοιπα περιουσιακά τους στοιχεία.

– Συνεχίστηκαν οι εισροές παράνομων μεταναστών στο Αιγαίο, οι Τούρκοι αύξησαν τις πιέσεις στον εναέριο χώρο μας, ενώ την ίδια στιγμή η οικονομία μας βαδίζει από το κακό στο χειρότερο.

– Η Κυβέρνηση θεωρεί ότι οι πολίτες δεν έχουν αντιληφθεί τίποτα απ’ όλα αυτά, πως έχουν τυφλωθεί από τις δήθεν επιτυχίες της και από τις συνεχείς παροχές με δανεικά, οι οποίες θυμίζουν το σχετικά πρόσφατο παρελθόν της.

– Εμείς ζητήσαμε να καταθέσει η κυβέρνηση έναν καινούργιο προϋπολογισμό, αφού έχουν αλλάξει τα πάντα και πρέπει να γνωρίζουμε που βαδίζει η χώρα.

– Η πραγματική κατάσταση της χώρας μας είναι αυτή μιας γερμανικής αποικίας και όχι εκείνη που προβάλλεται από τα ΜΜΕ.

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου 21/05/2020
Επόμενο άρθροΘέμα: “Τεράστιες οι ελλείψεις ιατρικού εξοπλισμού στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας”