Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 24/02/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 24/02/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/1564 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Σεπτεμβρίου 2017 σχετικά με ορισμένες επιτρεπόμενες χρήσεις ορισμένων προστατευόμενων έργων και άλλων αντικειμένων προστασίας δυνάμει δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων προς όφελος των τυφλών, των αμβλυώπων και των ατόμων με άλλα προβλήματα ανάγνωσης εντύπων και για την τροποποίηση της Οδηγίας 2001/29/ΕΚ για την εναρμόνιση ορισμένων πτυχών του δικαιώματος του δημιουργού και συγγενικών δικαιωμάτων στην κοινωνία της πληροφορίας».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Σχετικά με την επίκαιρη ερώτηση που τέθηκε στον Υπουργό Μεταφορών κ. Καραμανλή, όσον αφορά τη μεταφορά του αεροδρομίου του Ηρακλείου στο Καστέλι.

– Υπάρχουν αντιρρήσεις που δεν αφορούν τόσο το περιβάλλον όσο το θέμα των οικονομικών, καθώς είναι ασύμφορη η μεταφορά του αεροδρομίου, ενώ είναι πολύ πιο συμφέρουσα η βελτίωσή του.

– Υπάρχουν επιφυλάξεις όταν διαπιστώθηκε πως ο νικητής του διαγωνισμού ήταν η μοναδική εταιρεία που έλαβε μέρος και η ίδια που κέρδισε τον διαγωνισμό για το καζίνο στο Ελληνικό.

– Η «FRAPORT GREECE», εκτός του ότι αγόρασε τα αεροδρόμια με δανεικά από τις ελληνικές τράπεζες, έλαβε τη μεγαλύτερη απ’ ευθείας χρηματοδότηση μετά τις ελληνικές τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

– Να σημειώσουμε ότι δεν έχουν γίνει γνωστά τα οικονομικά στοιχεία των δεκατεσσάρων αεροδρομίων πριν από το ξεπούλημά τους, ενώ δεν υπάρχει ούτε πλήρης γνώση της σύμβασης.

– Προβλέπεται η δημογραφική κατάρρευση της Ελλάδας και της Ευρώπης με τη παράλληλη μεγάλη αύξηση της μετανάστευσης.

– Γνωρίζουμε ότι καμιά χώρα δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με ξένους μετανάστες πάνω από το 10% του πληθυσμού της.

– Ο Καρλ Μαρξ είχε πει : “Οι οικονομικοί μετανάστες είναι ο δούρειος ίππος του κεφαλαίου για την άλωση των εργασιακών κατακτήσεων των ντόπιων”

Προηγούμενο άρθροΚώστας Χήτας – Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης 24/02/2020
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Μπούμπας – Ολομέλεια 24/02/2020