Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 24/04/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 24/04/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: “Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. “Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις” (A΄ 75)”

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Η Κυβέρνηση δεν σεβάστηκε ούτε την υγεία μας ούτε τη μεγαλύτερη πηγή των εσόδων μας, τον τουρισμό, αποτελώντας μαζί με τη ναυτιλία τους δύο βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας. Δεν τα σεβάστηκε, αφού μετέφερε, ενώ εμείς είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, παράνομους μετανάστες στο Κρανίδι, χωρίς να λάβει καν τα απαιτούμενα μέτρα.

– Υπάρχει ανάγκη κατάθεσης ενός νέου έκτακτου προϋπολογισμού, επειδή ο προηγούμενος δεν ισχύει καθόλου, ούτε όσον αφορά τα μεγέθη του καθώς και τις υποθέσεις που έχει λάβει υπ’ όψιν το Υπουργείο Οικονομικών, όπως είναι ο ρυθμός ανάπτυξης, οι διεθνείς συνθήκες και όλα τα υπόλοιπα.

– Η Ελλάδα δεν πρέπει να βυθιστεί ξανά στην ύφεση που θα την ανάγκαζε πιθανότατα να υπογράψει ένα επόμενο μνημόνιο, επίσημο μνημόνιο.

– Υπάρχει ανάγκη αλλαγής του οικονομικού μοντέλου, επειδή η χώρα δεν πρέπει να εξαρτάται τόσο πολύ από τον τουρισμό, πόσο μάλλον όταν ο τουρισμός καλύπτει πάνω από το 80% των αναγκών του με εισαγόμενα προϊόντα.

– Συνεχίζεται η σκανδαλώδης πριμοδότηση των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, των ιδιοκτητών καναλιών που δεν θα καταβάλουν τη δόση του 2020 για την απόκτηση της άδειας εθνικής εμβέλειας.

– Ως Ελληνική Λύση έχουμε προτείνει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για επιδοτήσεις, καθώς επίσης μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής στο μισό. Έτσι θα περιοριστούν και οι αυξήσεις τιμών στα τρόφιμα που διαπιστώνονται ήδη και ειδικά στη περίπτωση που άλλες χώρες απαγορεύσουν τις εξαγωγές.

– Με το άρθρο 52 αναστέλλονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού οι πληρωμές στους ερευνητές. Αυτό δεν είναι σωστό, αφού η έρευνα δεν πρέπει να σταματήσει ποτέ, ενώ μπορεί να γίνεται εξ αποστάσεως. Η συγκεκριμένη απασχόληση κρατάει κάποιους πτυχιούχους στην Ελλάδα οι οποίοι δεν πρέπει να την εγκαταλείψουν αδυνατώντας να επιβιώσουν.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Ανάγκη απομάκρυνσης και αντικατάστασης προϊόντων αμιάντου, από το 303 ΠΕΒ (Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσεως), που εδρεύει στη Λάρισα”
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος – Παρέμβαση στη Βουλή 24/04/2020