Βασίλης Βιλιάρδος – Ολομέλεια 29/06/2020

Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλειά της Βουλής στις 29/06/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Ενιαίο Κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο, ολοκληρωμένο νομοθετικό πλαίσιο για τον προσυμβατικό έλεγχο, τροποποιήσεις στον Κώδικα Νόμων για το Ελεγκτικό Συνέδριο και διατάξεις για την αποτελεσματική απονομή της δικαιοσύνης».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπεί την εγχώρια και ξένη ολιγαρχία, καθώς επίσης τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό σε συνθήκες κρατικού αυταρχισμού.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκπροσωπεί κανέναν, εάν όχι την πολιτική διαφθορά και διαπλοκή με κριτήριο τα τελευταία γεγονότα.

– Είμαστε εντελώς αντίθετοι με την ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση που έχει οδηγήσει στη φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης και υπέρ του εθνικού κράτους.

– Ενώ πιστεύουμε μεν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη γερμανική εκδοχή της.

– Σε σχέση τώρα με το σημερινό νομοσχέδιο, όσον αφορά τον ρόλο του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην Έκθεση για τον Απολογισμό και τον Ισολογισμό του Κράτους, δεν έγινε αποτίμηση για τη μεταφορά παγίων του δημοσίου στο υπερταμείο των δανειστών, ενώ δεν υπάρχει καν μητρώο παγίων.

– Δεν γνωρίζουμε τι έχουμε και τι παραδώσαμε στους ξένους με το υπερταμείο, οπότε οι κυβερνήσεις μας κυριολεκτικά εγκληματούν εις βάρος των παιδιών μας.

– Το τελικό αποτέλεσμα πάντως του κακοποιημένου κρατικού ισολογισμού – απίστευτα κακοποιημένου – είναι να φαίνεται πως η Ελλάδα έχει αρνητική καθαρή θέση, μείον 217 δισεκατομμύρια ευρώ το 2018.

– Η αρνητική καθαρή θέση του κράτους μας στον ισολογισμό του δεν είναι απλά μία λογιστική απεικόνιση. Δηλαδή, δεν είναι μόνο στα χαρτιά, αφού υποδηλώνει πως το κράτος θα χρωστάει 217 δισεκατομμύρια ευρώ, ακόμη κι αν ξεπουλήσει ό,τι έχει και δεν έχει στις τιμές που αναφέρονται.

– Στο Ελεγκτικό Συνέδριο εκκρεμούν περισσότερες από τριάντα χιλιάδες υποθέσεις, με μέσο όρο εκδίκασης τα τρία χρόνια, ενώ έχουν επιβληθεί πρόστιμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης για καθυστερήσεις.

– Δρομολογείται μια δημοκρατία fast track για την εγχώρια και διεθνή ολιγαρχία που στηρίζει η Κυβέρνηση, με την κοινωνία βυθισμένη στην ύφεση, με την ενεργειακή υποτέλεια στο ζενίθ, την αυξανόμενη εξάρτηση από τις εισαγωγές, τη μετατροπή των Ελλήνων σε γκαρσόνια των Γερμανών.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Χήτας – Ολομέλεια (Λευτέρης Αυγενάκης) 29/06/2020
Επόμενο άρθροΑντώνης Μυλωνάκης – Ολομέλεια 29/06/2020