Βασίλης Βιλιάρδος – Περί Αναπτυξιακού Νόμου

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου (4η Συνεδρίαση επί του θέματος) στις 21/10/2019, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις».

Έγιναν παρατηρήσεις σχετικά με:

– Την διαπίστωση ότι οι επενδύσεις προϋποθέτουν ζήτηση, είτε εγχώρια είτε διεθνή. Η εγχώρια ζήτηση δεν επαρκεί λόγω της άθλιας κατάστασης της οικονομίας και η διεθνή ζήτηση με βάση τους οικονομικούς δείκτες βαίνει προς το χειρότερο.

– Τις νέες θέσεις εργασίας που πρόκειται να δημιουργηθούν και που πρέπει να είναι αξιοπρεπείς για να στηρίξουν την εγχώρια οικονομία.

– Την ανάγκη δημιουργίας ενός σχεδίου ανάπτυξης ειδικά για την Ελλάδα που θα δίνει έμφαση στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και μεταποίησης, στη ναυτιλία, στην υψηλή τεχνολογία, στις κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της βιομηχανίας και δευτερεύοντος στον τουρισμό.

– Την αύξηση του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων κατά 55% τουλάχιστον για να καταστεί βιώσιμη η ανάπτυξη και να μην είναι ευκαιριακή.

– Το σχέδιο νόμου, που είναι ένα συνονθύλευμα με διάσπαρτες φωτογραφικές διατάξεις.

– Το ότι ενώ υπάρχει θετική στάση επί της αρχής του σχεδίου νόμου, υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις.

– Την επίσπευση εισαγωγής τεχνολογίας 5G στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, για την οποία υπάρχουν επιφυλάξεις για τις συνέπειες στην υγεία των πολιτών.

– Τα κενά που υπάρχουν στην λειτουργία του σχεδιαζόμενου “Παρατηρητηρίου Γραφειοκρατίας”, τα οποία ουσιαστικά ακυρώνουν τον σκοπό του.

– Την υπαναχώρηση της κυβέρνησης στην νομοθέτηση για τα περί συνδικαλισμού (ως έγκυρο ποσοστό απόφασης συνδικαλιστικής οργάνωσης να οριστεί το 50%+1).

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ
Επόμενο άρθροΘέμα: “Απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών Γερμανίας περί γερμανικών αποζημιώσεων Α’ και Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”