Βασίλης Βιλιάρδος – Περί Π.Ν.Π. Υπουργείου Οικονομικών – Επιτροπή

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 06/11/2019, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών “Κύρωση διαφόρων Π.Ν.Π.”

Έγιναν παρατηρήσεις σχετικά με:

– Το ότι το υποβληθέν νομοσχέδιο είναι αποσπασματικό, κατακερματισμένο χωρίς συνοχή και χωρίς ενιαία δομή.

– Το ότι η έκθεση του ΓΛΚ αναφορικά με το κόστος δαπάνης είναι αόριστη.

– Το ότι η στέρηση εσόδων από την αναστολή είσπραξης του φόρου διαμονής ανέρχεται στα 9 εκ. ευρώ για την περίπτωση της Thomas Cook βάση υπολογισμών.

– Τις παρατάσεις που προβλέπονται για διάφορα ζητήματα, που αν και θετικές, είναι φωτογραφικές ρυθμίσεις (π.χ. θέματα ηλεκτρικής ενέργειας).

– Την ύπαρξη ρήτρας εκπομπής ρύπων που επιβαρύνει τη ΔΕΗ και κατά συνέπεια και τους πολίτες, όταν άλλες χώρες της Ε.Ε. καθώς και η Τουρκία δεν την έχουν υπογράψει.

– Την ανάγκη σωστής και ενδελεχής καταγραφής των ζημιών από την κατάρρευση της Thomas Cook για την αποφυγή τεχνητής διόγκωσης των ζημιών.

– Την ανάγκη αλλαγής και αναβάθμισης του τουριστικού μοντέλου στην Ελλάδα και απεξάρτησή του από εξωγενείς παράγοντες που παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις.

– Την θέση ότι η χώρα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από τον τουρισμό και να αναζητήσει ανάπτυξη και από άλλους τομείς.

– Το ότι δεν υπάρχει κοστολόγηση από το ΓΛΚ για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού σε hotspots.

– Το ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το ειδικό αποθεματικό, πόσο θα είναι και τη δαπάνες θα καλύψει.

Προηγούμενο άρθροΘέμα: Διορισμός Προέδρου ΔΣ Πολεμικού Μουσείου
Επόμενο άρθροΘέμα: Καθορισμός ζημιών στον εγχώριο τουρισμό από την Thomas Cook και τρόποι περιορισμού τους