Βασίλης Βιλιάρδος – Σ/Ν Υπ. Προστασίας του Πολίτη 11/03/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 11/03/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις”, εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2017/853 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Μαΐου 2017 για την τροποποίηση της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ του Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων και θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2015/2403 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Το παρόν σχέδιο νόμου είναι ένα ακόμη από αυτά που προέρχονται από τα συρτάρια του ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα μας ή το όποιο άλλο κράτος-μέλος, δεν μπορεί να έχει άποψη για ότι αποφασίζουν οι επιτροπές των Βρυξελλών. Σε τι αποσκοπεί η νομοθεσία αυτή;

– Διαπιστώνεται ότι παρά την υιοθέτηση συγκεκριμένης νομοθεσίας και παρά την αστυνόμευση που έχει ενταθεί σε πρωτοφανή επίπεδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι τρομοκρατικές επιθέσεις συνεχίζονται.

– Τρομοκρατικές επιθέσεις εκδηλώνονται επίσης με παράνομα όπλα τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα. Επομένως, το μόνο που θα πετύχει η οδηγία είναι ο αφοπλισμός των νομοταγών πολιτών και όχι των τρομοκρατών.

– Το μόνο που είμαστε σε θέση να πούμε, είναι πως κάτι δεν πάει καλά στη χώρα μας, αφού η εγκληματικότητα αυξάνεται παρά το ότι διαθέτουμε τους περισσότερους αστυνομικούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την Κύπρο.

– Εμείς ως Ελληνική Λύση υποστηρίζουμε τη δημιουργία εθνοφυλακής και πολιτοφυλακής.

– Σύμφωνα δε με έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο τζίρος του λαθρεμπορίου το 2015 ήταν μεταξύ 250 εκατομμυρίων και 500 εκατομμυρίων ευρώ.

– Η ψήφιση του νόμου θα ήταν μία βεβιασμένη κίνηση, αφού δεν αφορά το σύνολο των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν γνωρίζουμε εάν θα εφαρμοστεί από όλα.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΕ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΒΙΕΝΝΗ
Επόμενο άρθροΘέμα: “Προβλήματα Ελλήνων ομογενών παλιννοστούντων στην Ελλάδα από την τέως Σοβιετική Ένωση”