Βασίλης Βιλιάρδος – Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης 02/10/2020

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, Βουλευτής Επικρατείας της Ελληνικής Λύσης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 02/10/2020 επίκαιρης επερώτησης είκοσι (20) Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής προς τον Υπουργό Εσωτερικών, σχετικά με τις κομματικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούν οι πολλαπλές ταχύτητες για τις κρίσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων του «επιτελικού» κράτους της Νέας Δημοκρατίας.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Η επερώτηση αφορά ενστάσεις του Κινήματος Αλλαγής ως προς τη μεροληπτική ή μάλλον κομματική επιλογή θέσεων ευθύνης στη δημόσια διοίκηση γύρω από το επιτελικό κράτος της Νέας Δημοκρατίας.

– Είναι, άραγε, αυτό κάτι που προβληματίζει το Κίνημα Αλλαγής, το πρώην ΠΑΣΟΚ του κραταιού δημοσίου συνδικαλιστικού τομέα ή το κάνει για το κομματικό του ακροατήριο και για την εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων;

– Η Κυβέρνηση, κατά το παράδειγμα πρακτικών που ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εκμεταλλεύεται μεταβατικές διατάξεις, προκειμένου να τοποθετήσει δικά της άτομα ως προϊσταμένους, παρεμβαίνοντας στην κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας, ορίζοντας ως γενικούς διευθυντές ακόμη και μετακλητούς.

– Οι παραπάνω καταδικαζόμενες μέθοδοι θεωρούνται παλαιοκομματικές πρακτικές που αναπαράγουν παθογένειες απόπειρας κομματικού ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, καταστρατηγώντας τις έννοιες της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Μόνο ως οπισθοδρόμηση ή ως στασιμότητα προόδου της θεσμικής οργάνωσης του διοικητικού συστήματος του κράτους, λοιπόν, μπορούν να χαρακτηριστούν.

– Εμείς απέχουμε, επειδή είμαστε εναντίον της παρεμβολής των κομμάτων στον συνδικαλιστικό χώρο ή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προφανώς, ισχύει και στην παιδεία, από τα δημοτικά μέχρι τα πανεπιστήμια.

– Όσον αφορά δε το επιτελικό κράτος, δημιουργήθηκε απλά μια Καγκελαρία Μαξίμου με τεράστιο κόστος, αποκλειστικά και μόνο για τη διατήρηση και για τη νομή της εξουσίας από την Νέα Δημοκρατία σήμερα, χωρίς να ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο.

– Δεν ωφέλησε σε τίποτα την κοινωνία το επιτελικό κράτος. Δυστυχώς, όμως, εάν στη θέση της Νέας Δημοκρατίας ήταν το ΚΙΝΑΛ ή ο ΣΥΡΙΖΑ, το ίδιο θα συνέβαινε, όπως επίσης με τις προσλήψεις της σημερινής επερώτησης.

– Όλοι θυμόμαστε, δυστυχώς, τη λέξη «πρασινοφρουροί», σημειώνοντας πως με τα ίδια σάπια υλικά και πάνω στα ίδια θεμέλια δεν χτίζεται ποτέ ένα καινούργιο οικοδόμημα.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Επόμενο άρθροΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ παρούσα στην παράδοση νέου πυροσβεστικού οχήματος στην ομάδα εθελοντών Μεγαριτών πυροσβεστών