Βασίλης Βιλιάρδος – Τα Κόμματα της Ντροπής

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 27/01/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας: «Κύρωση των επιμέρους συμβάσεων δωρεάς της από 6.9.2018 Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος “Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος” και του Ελληνικού Δημοσίου για την ενίσχυση και αναβάθμιση των υποδομών στον τομέα της Υγείας που κυρώθηκε με τον νόμο 4564/2018 (Α΄170)».

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Όσον αφορά τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, είναι απαράδεκτο μια τόσο σημαντική μονάδα για την αμυντική μας βιομηχανία και για το ναυτιλιακό μας σύμπλεγμα, να παραμένει αδρανής.

– Το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει δωρίσει ποσά σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που ασχολούνται με το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ειδικά κατά τη μαζική εισροή του 2015. Ενδεικτικά, αναφέρουμε ότι υποστηρίζει μια ΜΚΟ με την ονομασία «Αστερίας», «Starfish», με σημαντική παρουσία στη Μυτιλήνη.

– Όσον αφορά το νομοσχέδιο, η βασική μας επιφύλαξη αφορά το άρθρο 2, όπου το ΕΚΠΑ αναλαμβάνει υποχρεώσεις που ενδεχομένως δεν θα είναι σε θέση να υλοποιήσει.

– Δεχτήκαμε αλλεπάλληλες επιθέσεις από ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης, κατά την ψήφιση του τελευταίου νομοσχεδίου.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την καταστροφική περίοδο διακυβέρνησής του, δεν δικαιούται να κρίνει κανέναν, ενώ θεωρούμε ντροπή να ιδιοποιείται τον τίτλο «Αριστερά» με κριτήριο την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική που εφάρμοζε όταν κυβερνούσε την Ελλάδα.

– Ως προς το ΚΚΕ, η αναφορά του Γενικού Γραμματέα του στην Ελληνική Λύση ήταν εξαιρετικά προσβλητική, ειδικά όταν χαρακτήρισε το κόμμα μας “διάττοντα αστέρα που δεν θα υπάρχει την επόμενη ημέρα”. Βέβαια, ασφαλώς η Ελληνική Λύση δεν είναι ένα κόμμα του συστήματος, όπως το ΚΚΕ.

– Η Ελληνική Λύση δεν έχει τη δυνατότητα να αναμασά τα ίδια και τα ίδια δογματικά, να μην παίρνει θέση στα νομοσχέδια, όπως το ΚΚΕ, ψηφίζοντας σταθερά ΟΧΙ ή ΠΑΡΩΝ και να προτείνει μεθόδους που δεν εφαρμόζονται πουθενά στον πλανήτη.

– Όσον αφορά τώρα το ΜέΡΑ25, ο επικεφαλής του οποίου αποκαλείται επίσης “γενικός γραμματέας”, οι ευθύνες του είναι μεγάλες, αν και πολύ δύσκολο να υπολογιστούν ακριβώς με εξαίρεση τη ζημία των 45 δισεκατομμυρίων ευρώ από το κλείσιμο των τραπεζών. Όσον αφορά δε το τελικό ύψος της ζημίας που προξένησε στην Ελλάδα, δεν μπορεί κανένας να το υπολογίσει, αφού θα μπορούσε η χώρα μας να συμμετέχει στο πρόγραμμα ποσοτικής διευκόλυνσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να μην είχε επιστρέψει σε συνθήκες βαθιάς ύφεσης κ.ο.κ.

– Στο ΠΑΣΟΚ έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, με μεγαλύτερη ευθύνη του τη διόγκωση των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού από την ΕΛΣΤΑΤ, μέσω της αλλαγής της μεθοδολογίας, μόνο (!) για την Ελλάδα.

– Η Νέα Δημοκρατία έχει βέβαια το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης, αφού αυτή υπερχρέωσε την Ελλάδα την πενταετία 2004-2009 και στη συνέχεια τη χρεοκόπησε μαζί με το ΠΑΣΟΚ το 2012, με την υπογραφή του εγκληματικού PSI, με την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας και με την υποθήκευση των πάντων.

Προηγούμενο άρθροΚώστας Χήτας – Τροπολογία Αυγενάκη
Επόμενο άρθροΘέμα: “Ζήτημα ναυπηγείων Ελευσίνας”