Υποδοχή του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ στην ΙΕΡΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Γέροντας Εφραίμ στον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκο Βελόπουλο και τη συνοδεία του, κατά την άφιξή τους στη Μονή, τελευταίο σταθμό της τετραήμερης περιοδείας στην Αθωνική Πολιτεία.

Ο Άγιος Ηγούμενος κατά την προσφώνησή του προς τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, μετά τη δοξολογία που έλαβε χώρα στο καθολικό της Μονής, αναφέρθηκε στις δύσκολες ημέρες που περνούν η χώρα και η Ορθοδοξία, λέγοντας πως οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα στη χώρα μας, “ξεχνούν τις ορθόδοξες πηγές μας, ξεχνούν την παράδοση μας, αλλά εμείς οι Αγιορείτες το εξαργυρώνουμε με μία έντονη προσευχή για όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα για την Ελλάδα μας”.

Αναφερόμενος στην Πανδημία και τα όσα συμβαίνουν, ο Γέροντας Εφραίμ, επεσήμανε ότι “τα σημεία των καιρών φαίνονται, διότι ο κορωναϊός ο οποίος είναι εν δράση, δεν είναι ένα τυχαίο πράγμα”.

Από τις αναφορές του Γέροντα Εφραίμ δεν έλειψαν ούτε τα όσα συμβαίνουν με την Τουρκία στο Αιγαίο και τηνΑνατολική Μεσόγειο, λέγοντας πως “η γείτων χώρα που ξέρετε εσείς καλυτερα από εμένα (αναφορά στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ) μας ενοχλεί, όλα αυτά είναι μερικές εκ των δυσκολιών τις οποίες αντιμετωπίζουμε, γι’ αυτό και η ώρα αυτή, είναι η ώρα του ορθόδοξου μοναχισμόύ με προσευχές στον Πανάγαθο Θεό να βοηθήσει να αλλάξει ο ρους των γεγονότων και της ιστορίας”. Ολοκληρώνοντας την προσφώνηση προς τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, ο Γέροντας Εφραίμ προσέφερε ως ενθύμιο δώρο στον κ. Βελόπουλο την ιερά εικόνα της Παναγίας της Βηματάρισσας.

Στην αντιφώνηση του προς τον Γέροντα Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στο γολγοθά που περνούν η χώρα και η Ορθοδοξία, λέγοντας πως θα περάσουμε “μεγάλη ανηφόρα, χειρότερη από ό,τι φαίνεται”, ενώ έκανε ειδική μνεία για το σεβασμό του προς τη Μονή και το τεράστιο έργο που έχει επιτελεστεί σε αυτήν, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για την Ελλάδα και την αναγέννηση της.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ