Αυτοψία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ στην Λέσβο

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Στο νησί της Λέσβου από το πρωί σήμερα κλιμάκιο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, αποτελούμενο από τον Διευθυντή του κόμματος Βαγγέλη Φανίδη, τον Βουλευτή Αντώνη Μυλωνάκη και τον Περιφερειάρχη Βορείου και Νοτίου Αιγαίου του κόμματος Δημήτρη Καρακατσάνη.

Κατά την σημερινή τους πρώτη ημέρα συναντήθηκαν με την δημοτική αρχή αλλά και τον λιμενάρχη κ. Κωνσταντίνο Φλωρή, από τους οποίους ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Αμέσως μετά ακολούθησε επίσκεψη στην κεντρική αγορά, όπου είχαν την δυνατότητα να μιλήσουν με πολίτες, οι οποίοι τους περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στο νησί από την αθρόα λαθρομετανάστευση, καθώς και τις αρνητικές συνέπειες που έχει στην οικονομία του νησιού, αλλά και στην ασφάλεια και την καθημερινότητα των κατοίκων. Οι κάτοικοι υποστηρίζουν πως η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου, καταγγέλλουν μεταξύ άλλων κλοπές και λεηλασίες, ενώ κάνουν λόγο για γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας, σημειώνοντας πως το βράδυ φοβούνται να κυκλοφορήσουν.

Αυτή την στιγμή στο νησί οι λαθρομετανάστες υπολογίζονται στις 27.000, κυρίως στην Μόρια, και 55 χιλιάδες είναι οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι ανησυχούν για την πληθυσμιακή αλλοίωσή του.

Το κλιμάκιο επεσκέφθη αργότερα και το νοσοκομείο του νησιού και ενημερώθηκε από τον διοικητή του κ. Γιώργο Καμπούρη, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τον Ιανουάριο 2020 από τις 102 γεννήσεις οι 58 προέρχονταν από τον χώρο τον λαθρομεταναστών και οι 44 από τους κατοίκους.

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

[vc_gallery type=”image_grid” images=”11532,11531,11546,11538,11535,11536,11537,11534″ img_size=”medium”]
Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΩΝ ΡΟΩΝ