ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “SEXTORTION”

Ελληνική Λύση

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΡΟΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ “SEXTORTION”

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης, σε συνέχεια των πρόσφατων κρουσμάτων διαδικτυακού εκβιασμού και συγκεκριμένα “sextortion” στην Ελλάδα, καλεί τις Ελληνικές αρχές να δράσουν άμεσα, καθώς έχει ήδη ασχοληθεί εκτεταμένα με το θέμα.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος γνωστοποίησε ήδη από τον Ιανουάριο 2021 την πανευρωπαϊκή ανησυχία για το διαφαινόμενο μεγάλο πρόβλημα, του οποίου αρχικά η προέλευση εντοπίστηκε στις Φιλιππίνες, την Ακτή Ελεφαντοστού και την Νιγηρία. Η υποκλοπή βίντεο και φωτογραφιών των θυμάτων, με τα οποία εκβιάζονται για χρηματικά ποσά, έχει οδηγήσει τα θύματα σε ψυχικές διαταραχές, μέχρι και αυτοκτονίες.

Ο Ευρωβουλευτής της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αφού παρουσίασε το θέμα στην Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα Εργασίας για την Προστασία των Παιδιών, κατέθεσε Γραπτή Κοινοβουλευτική Ερώτηση η οποία συνυπεγράφη από εμβληματικούς Ευρωβουλευτές, όπως οι κκ Nathalie Loiseau (Renew), Ivan Štefanec (ΕΛΚ), Miriam Lexmann (ΕΛΚ), François-Xavier Bellamy (ΕΛΚ), Raffaele Stancanelli (ECR), Helmut Geuking (ΕΛΚ) και Romana Tomc (ΕΛΚ).

Ο Εμμανουήλ Φράγκος καλεί την ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσει στην Europol έκθεση με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι εκβιαστές του διαδικτύου, ώστε να αναληφθεί πανευρωπαϊκή δράση και την ελληνική κυβέρνηση να ξεκινήσει πρωτοβουλίες ενημέρωσης, όπως η ισπανική Stop Child Abuse, η νορβηγική Delbart και η ιρλανδική webwise, και να αξιοποιήσει περαιτέρω την πανευρωπαϊκή καμπάνια #SayNo για να προστατευτούν πρωτίστως τα παιδιά, αλλά πρέπει να προχωρήσει σε αντίστοιχες καμπάνιες για ενήλικες, καθώς το πρόβλημα είναι σοβαρό και εντεινόμενο και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω σωστής ενημέρωσης.

Ο Έλληνας Ευρωβουλευτής σε συνεργασία με τους συναδέλφους του παρακολουθεί το θέμα και εξετάζει την ανάληψη πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση αυτής της νέας απειλής για τα παιδιά και τους ενήλικες.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ στην εικαστική έκθεση για την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας στο Δήμο Κορινθίων
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΤΑΤΑΡ