ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ελληνική Λύση

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Αναφορικά με τα μέτρα που προωθεί η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών με το σύστημα της τηλεκπαίδευσης, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής:

Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει πάντα να έχει στόχο το μαθητή, την μαθησιακή και ψυχολογική του ανέλιξη.

Παράλληλα, η λύση σε κάθε πρόβλημα πρέπει να είναι ρεαλιστική και πρακτική, αλλιώς δεν είναι λύση! Παρά τη θεωρητικά ενδιαφέρουσα πρόταση της Κυβέρνησης, για διδασκαλία μέσω διαδικτύου από τις οθόνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, διαπιστώνουμε πως η Ν.Δ. δυστυχώς βρίσκεται πολύ μακριά από την πραγματικότητα!

Η υπερφόρτωση κι άρα δυσλειτουργία της σχετικής πλατφόρμας,  η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού στις ελληνικές οικογένειες, και η ανεπάρκεια του οικογενειακού προϋπολογισμού για αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών, η έλλειψη εξοικείωσης των ίδιων των καθηγητών στη χρήση της τεχνολογίας,  είναι μόνο μερικά από τα δαιδαλώδη ζητήματα που συναντά κανείς σε αυτό το εγχείρημα!

Σε κάθε δε περίπτωση, δεν μπορείς να προτείνεις συστήματα τηλεκπαίδευσης, όταν δεν έχεις – ως Κράτος- εξασφαλίσει την δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλους τους πολίτες σου!

Στα πλαίσια αυτά, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ προτείνει την υιοθέτηση από την Κυβέρνηση του συστήματος της «υποδειγματικής διδασκαλίας», η οποία θα προβάλλεται από την κρατική τηλεόραση, και πολλές φορές ανά την εβδομάδα σε επανάληψη, ώστε όλοι οι μαθητές, σε κάθε γωνία της Ελλάδας, κι ανεξάρτητα από την οικονομική τους δυνατότητα, να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μάθηση- το αυτονόητο κι αναφαίρετο δικαίωμά τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΘέμα: “Η Δημόσια Υγεία στην Ικαρία κινδυνεύει”
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ