ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ελληνική Λύση

ΤΕΤΑΡΤΗ 05 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Με αφορμή το «παιχνίδι που έχει στήσει στις πλάτες των Ελλήνων» η κυβέρνηση και την πρόθεσή της να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το θέμα της υφαλοκρηπίδας, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ επισημαίνει τα εξής:

Η Ελλάδα ΔΕΝ πρέπει να προσφύγει στην Χάγη αν προηγουμένως δεν έχει γίνει γνωστός ο χάρτης των χωρικών υδάτων, η συνορεύουσα ζώνη και οι γραμμές βάσης.

Επίσης, θα πρέπει να διεκδικήσουμε αυτοδιοίκητο για Ίμβρο και Τένεδο και αποχώρηση των στρατιωτικών δυνάμεων από την Κύπρο, ενώ στο συνυποσχετικό που θα υπογραφεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, θα πρέπει να υπάρχει σαφής αναφορά στην χρήση των ίσων αποστάσεων και στα 12 ναυτικά μίλια ως χωρικά ύδατα.

Ακόμα, θα πρέπει προηγουμένως να δοθεί άδεια αλλά και κίνητρα για την δημιουργία ιχθυοκαλλιεργειών, ώστε για να διασφαλιστούν οι βραχονησίδες που δεν έχουν οικονομική ζωή.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προηγούμενο άρθροΒασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΟΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΑΣ & ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΕΔΑΦΗ