Βασίλης Βιλιάρδος – Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Ο Βασίλης Βιλιάρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ελληνική Λύση, κατά τη συζήτηση στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων στις 05/02/2020, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών: “Κύρωση της από 24.12.2019 Π.Ν.Π. «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις για την αύξηση του ποσού του κοινωνικού μερίσματος για το έτος 2019, την παράταση ισχύος του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών και την παράταση της προθεσμίας κατάργησης υποθηκοφυλακείων και κτηματολογικών γραφείων» (Α΄ 212) και άλλες διατάξεις”.

Έγιναν οι εξής παρατηρήσεις:

– Το κοινωνικό μέρισμα θα μοιραστεί σε δικαιούχους 172 εθνικοτήτων, όπως έγινε και το 2017, παρά το ότι η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα.

– Έγινε αναφορά στη δήλωση του κ. Γεωργιάδη ότι “κάποιος μπορεί να επιζήσει με 200 ευρώ το μήνα”.

– Στο άρθρο 5 του ν/σ που αφορά τις χρεοκοπίες τραπεζών, δημιουργούνται ερωτήματα για το αν η διατύπωση αφορά την τράπεζα PRAXIA και την εξαγορά της ως “καθαρή τράπεζα” από τον όμιλο Λάτση μέσω της VIVA.

– Έγινε η διαπίστωση ότι πριμοδοτούνται συνεχώς οι τράπεζες με διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους και οι τράπεζες να πέσουν στα χέρια των ξένων.

– Θα μπορούσε να εφαρμοστεί από την αρχή ένα σχέδιο για τα κόκκινα δάνεια, όπως εφαρμόστηκε στις Η.Π.Α. το 1933, με την δημιουργία εταιρείας ειδικού σκοπού. Ανάλογο σχέδιο υπήρξε και στην Ισλανδία.

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ – ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ Σ. ΑΡΑΒΙΑ – ΔΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
Επόμενο άρθροΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ