Αρχική Δελτία Τύπου ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Ελληνική Λύση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση του ρυθμού ανάπτυξης στο 1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 από 2,3% που ήταν στο τρίτο τρίμηνο του 2019 και 2,1% στο εννεάμηνο σε ετήσια βάση, ενώ 1,9% στο δεύτερο, στοιχείο που μάλλον θα έπρεπε να ανησυχεί το οικονομικό επιτελείο.

Με βάση τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 της Τράπεζας της Ελλάδας, το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης τριπλασιάστηκε στα 3,469 δις ευρώ από 1,172 δις € την αντίστοιχη περίοδο του 2019 και όλα αυτά προτού έρθουν στην επιφάνεια τα καταστροφικά αποτελέσματα της πανδημίας. Και μόνο αυτή η δυσμενής εξέλιξη στην οικονομική πορεία της χώρας, είναι αρκετή για να “δικαιολογήσει” την πρόθεση του πρωθυπουργού να φορτώσει την αποτυχία της οικονομικής του πολιτικής στον κορωναϊό!

Παρά την προσπάθεια “καλλιέργειας”αισιοδοξίας και “θετικών αποτελεσμάτων” με επικοινωνιακά παιχνίδια, είναι βέβαιη η αποτυχία της κυβέρνησης και στο βάθος η … “λύτρωση” με εκλογές!

Το αντίτιμο της αποτυχίας και της έλλειψης σχεδίου δυστυχώς θα το πληρώσει ο εργαζόμενος στην Ελλάδα με ένα ακόμα μνημόνιο!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ